Havran'da BENGİ Projesi Ziyaretleri Sürüyor

Balıkesir’in Havran Kaymakamı Şeref Aydın BENGİ Projesi kapsamında Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Havran'da BENGİ Projesi Ziyaretleri Sürüyor
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu’nun karşıladığı Kaymakam Aydın aynı zamanda M.L.A. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni BENGİ Projesi kapsamında koordinatörlüğünü yürüttüğü okul olarak seçti. Okul Müdürü Ali Rıza Dörtkol’dan okul hakkında bilgi alıp incelemelerde bulunan Kaymakam Aydın, gönüllü Kızılay çalışanı olan öğrencilerden yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Aydın, kütüphaneyi ziyaret ederek öğrencilerle okudukları kitaplar üzerine sohbet ettikten sonra okul kantininde incelemelerde bulundu.

Dokuzuncu sınıflarla kitap okuma etkinliğine katılan Kaymakam Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Söbüoğlu öğrencilerle sohbet edip gelecek planları üzerine konuştu.

Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü meslek liselerinin avantajları ve dezavantajları üzerinde durdu. Kaymakam; tecrübeli öğretmenlerle meslek hayatına yeni başlayan öğretmenlerin enerjisini birleştirerek düzenli, sorumluluk alabilen, kendini geliştirebilen, kendine ve topluma yararlı, insanlara saygı duyan ve toplum tarafından saygı duyulan bireyler yetiştirebilmek için ekip ruhunun önemine değindi ve bu şekilde çalışarak aynı zamanda kendi geleceğe yatırım yaptıklarını belirtti.

Kaymakam Aydın “En önemli amaçlarımızdan biri de öğrencilerimizin hayatlarına küçük dokunuşlar yaparak onları güzel bir hayata yönlendirmek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak olmalı” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ise yeni okul binasına taşınma esnasında yaşanan güçlüklere göğüs gererek, hiçbir zaman ellerini taşın altına sokmaktan çekinmeyen öğretmenlere gösterdikleri çabalar için teşekkür etti.

Son olarak özel eğitim sınıfında öğrencilerle keyifli dakikalar yaşayan Kaymakam Aydın, öğrenciler hakkında bilgi alarak birlikte çeşitli çalışmalar yaptı.
Kaynak: İHA