Gürsu'da Çöp Konteynırları Yer Altına Alınıyor

Bursa’nın Gürsu ilçesinde çöp konteynırları yer altına alınıyor.

Gürsu'da Çöp Konteynırları Yer Altına Alınıyor
Gürsu Kent Meydanı’nda bir Zafer Meydanı’nda, bir Atatürk Caddesi üzerinde bir tane ve Şehit Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir adet olmak üzere toplam 4 adet olarak hizmete sunulan sistem, belirlenen yeni noktalarda da oluşturuluyor. İkinci etap çalışmalar kapsamında, Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi, Atatürk Caddesi ve Zafer Caddesi üzerinde belirlenen 20 noktada ‘Jaklı Liftli Yeraltı Çöp Konteynır Sistemi’nin hizmete sunulmasının ardından üçüncü etap çalışmaları da başladı.

Etap halinde ilerleyen çalışmalar kapsamında Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi’nin tamamı üzerinde yeraltı çöp konteynırları oluşturulacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen projeyle, ilçenin tamamında çöp konteynırları yeraltına alınması hedefleniyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kendi araç donanımımız ve personelimizle gerçekleştirdiğimiz temizlik hizmetlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında hayata geçirdiğimiz ve mevcut çöp toplama araçlarımızı kullanma imkânı veren yeni sistemde, yer üstünde sadece çöp atma bacası görünmekte olup, ana konteynırları yeraltında bulunmakta. Gürsu’muzun çağdaş kent kimliğine uygun şekilde, sahip olduğu tüm güzellikleri koruyarak gelişimini sağlamak yönündeki hassasiyeti her çalışmamızda gözetiyoruz. Deneme amaçlı ilçemizin merkezine yerleştirilen 4 adet konteynırdan elde ettiğimiz sonuç memnuniyet verici olduğundan, 40 noktaya 80 adet konteynır sistemi oluşturuyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen yer altı çöp konteyner sistemi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Kaynak: İHA