Eyüp Esnafına ESTAM Anlatıldı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın üzerinde önemle durduğu projelerden biri olan Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesinin kapsadığı alanda bulunan esnaflara, proje ile ilgili tanıtım toplantıları düzenleniyor. Toplantılarda bir yandan proje anlatılırken bir yandan da esnafla fikir alışverişinde bulunuluyor.

Eyüp Esnafına ESTAM Anlatıldı
Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in katılımıyla ESTAM binasında ikincisi düzenlenen toplantıda esnaflara proje hakkında bilgilendirme yapıldı.

Konuşmasına “Tarihi alanın patronu ziyaretçiler ve sizlersiniz” diyerek başlayan Başkan Yardımcısı Koçer, projeyi tüm yönleriyle anlattı.

ESTAM projesinin Eyüp Sultan ve esnaflar için öneminden de bahseden Başkan Yardımcısı Koçer, görseller ve videolar eşliğinde yaptığı anlatımda; projenin kapsadığı A, B ve C olarak üç bölgeye ayrılan alanda gerçekleşecek çalışmaların bölgedeki hizmet kalitesini de arttıracağını belirtti.

Ayrıca Eyüp Sultan’ın tarihsel gelişimi, kurumsal kimlik çalışmaları, meydan ve çevresi ile ilgili tasarımlar, gezi rotaları, tasarlanan şehir mobilyaları, hediyelik eşyalar ve ulaşımla ilgili yapılan çalışmalar hakkında esnafa bilgi aktardı.

Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer projede, İstanbul’un en eski Müslüman yerleşim yeri olan Eyüp Sultan’ın tarihi alanının, tarihsel ve kültürel birikimi ile tekrar yorumlanarak, daha işlevsel ve maneviyatına uygun şekilde tasarlanmasının da amaçlandığını vurguladı. Koçer, uygulama süreciyle ilgili ise; “Bu aydan itibaren sahada herşeyi görünür halde inşaallah uygulamak için start veriyoruz. 2018 yılı Eyüp’te bu anlamda güzelleşmenin olduğu bir yıl olacak” yorumunu yaptı.
Kaynak: İHA