En İyi Bildiri Ödülü Birinciliğine Layık Görüldü

Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü’nün çalışması en iyi bildiri ödülü birinciliğine layık görüldü.

En İyi Bildiri Ödülü Birinciliğine Layık Görüldü
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü; Kuşadası’nda düzenlenen V. Dermatoonkoloji Derneği Dermatoloji Gündemi Kongresi’nde sunduğu “Deri Lenfomasında Fototerapi (Ultraviyole Işık) Tedavisinin Sitokrom P450 Enzim Düzeylerine Etkisi ve Hastalıkta Genetik Faktörlerin Rolünün Araştırılması” konulu sözlü bildirisiyle, En İyi Bildiri Ödülü Birinciliğine layık görüldü.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü, kongrede sunduğu; “Mikozis Fungoides Hastalarında Fototerapi Tedavisi Öncesi ve Sonrası Sitokrom P450 Enzim Ekspresyonlarının İmmünohistokimyasal Değerlendirilmesi ve CYP1B1 Gen Polimorfizminin Etkisi” başlıklı çalışmalarıyla deri lenfoması konusunda önemli sonuçlara ulaştıklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü, çalışma ile en sık görülen deri lenfoması alt tipi olan Mikozis Fungoides hastalığında, Fototerapi (Ultraviyole Işık) tedavisiyle bazı Sitokrom P450 enzim ekspresyon düzeylerinin etkilendiğini saptadıklarını dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Özlü ayrıca genetik polimorfizmlerin hastalıkla ilişkili olabileceği sonucuna vardıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA