Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri için mesleğe hazırlık kapsamında düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda yapıldı.

Diş Hekimliği Fakültesinde Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Günhan Eskicioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende, Sonbahar Turnuvasında bowling ve tavlada dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

“İşinizi yaparken insanların dualarını alacağınız bir mesleğiniz var”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, öncelikli olarak Adü’yü tercih eden tüm öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyerek Diş Hekimliği Fakültesini tercih etmenin ve Diş Hekimliğinin önemini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Bircan, “İşinizi yaparken insanların dualarını alacağınız bir mesleğiniz var. Bir insanın acısını dindirmenin verdiği mutluluğu yaşarken bir yandan da onların gözündeki değeriniz artacak. İnsan sağlığına, yaşamına dokunan bir meslek kutsaldır. Meslek yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Bugün yaptıklarımız dün yaptıklarımızdan iyi olmalı”

ADÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, 2012 yılının Temmuz ayında ADÜ’ye geldiğini belirterek Diş Hekimliği Fakültesinin ilk personellerinden biri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Törün Özer, Diş Hekimliği Fakültesinin bugünkü geldiği noktayı özetleyerek, 62 öğretim elemanı, 160 personel ve 270 öğrencisiyle Aydın ve çevresinin yanı sıra tüm bölgeye hizmet üreten bir kurum olduklarını dikkat çekti. Diş Hekimliği mesleğinde ellinci yılını dolduran babasının meslek seçiminde ve bu mesleği sevmesinde etkili olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özer, “ Bugün yaptıklarımız dün yaptıklarımızdan iyi olmalı, yarın yapacaklarımız bugün yaptıklarımızdan iyi olmalı” diyerek öğrencilerin mesleği çok daha iyi noktalara taşımaları gerektiğinin altını çizdi.

“Oda olarak yanınızdayız”

Diş hekimliği mesleğinin çok zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu vurgulayan Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Günhan Eskicioğlu, Oda olarak Diş Hekimliği mesleğinin onurunu korumak için çalıştıklarını ve tüm meslektaşlarının en ufak sıkıntılarında yanlarında olmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Temsilcisi İbrahim Erdem, konuşmasında yetişmelerinde büyük emeği geçen başta aileleri olmak üzere tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek, çıtayı daima daha yukarı taşıyacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, dönem birincisi Beyzanur Esen’e takdir belgesini vererek beyaz önlüğünü giydirdi. Prof. Dr. Halil Kırnak, dönem ikincisi Deniz Sezgin’e, Prof. Dr. Törün Özer ise dönem üçüncüsü Demet Efe’ye belgesini vererek beyaz önlüklerini giydirdi.

Etkinlik, beyaz önlük giyen öğrencilerle Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanlarının hatıra fotoğrafı çektirmesi ve müzik dinletisiyle son buldu.
Kaynak: İHA