CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması

'Üç kez değişen müfredat ile eğitim bilimsellikten, Mustafa Kemal ve Cumhuriyetin kurucu temellerinden uzaklaştırıldı. 5. sınıf kitaplarından Atatürk ve laiklik çıkarıldı'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Üç kez değişen müfredat ile eğitim bilimsellikten, Mustafa Kemal ve Cumhuriyetin kurucu temellerinden uzaklaştırıldı. 5. sınıf kitaplarından Atatürk ve laiklik çıkarıldı." görüşünü savundu.

Gürer, bazı CHP milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, ülkede eğitimin sorunlu başladığını, yap boz tahtasına döndüğünü ifade etti.

"Üç kez değişen müfredat ile eğitimin bilimsellikten, Mustafa Kemal ve Cumhuriyetin kurucu temellerinden uzaklaştırıldığını" savunan Gürer, "5. sınıf kitaplarından Atatürk ve laiklik çıkarıldı, çok sesli müzik bile çıkarıldı." dedi. Gürer, 18 milyon öğrencinin geleceği ile sürekli oynandığını da anlattı.

Gürer, 300 bin öğretmenin atama beklediğini dile getirerek, "Öğretmenler; 'kadrolu, sözleşmeli, vekil ve ücretli öğretmen' diye kendi içinde ayrıldı ama yeteri kadar öğretmen ataması yapılmadı." diye konuştu.

CHP'li Gürer, eğitimdeki vahim bir durumun da taşımalı eğitim sisteminde yaşandığına değinerek, köylerde meydana gelen nüfus azalmasıyla öğrencilerin kendi köylerindeki okullarda okuyamaz hale geldiğini söyledi.

Bu yıl 1,5 milyon öğrencinin taşımalı eğitimle okullara gitmek zorunda bırakıldığını ifade eden Gürer, "Taşımalı eğitim, öğrencilerin bulunduğu köylerdeki okulların kapanması, çocukların yollarda birçok zorlukla karşılaşması anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Fethi Gürer, köylerdeki okulların kapatılmasının bir nedeninin de müfredatın değişmesi olduğunu söyledi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle, köydeki okulun açık olması için o okulda 40 öğrencinin eğitim görmesi zorunluluğu getirildiğini vurgulayan Gürer, "Niğde'nin Kızılören Köyü'nde okul kapandı. Çünkü, 2007 yılında yapılan okulun 25 öğrencisi var." dedi.

Bazı yerlerde çocukların taşımalı eğitim parasını ödemek zorunda bırakıldığını da savunan Gürer, bu parayı ödeyemeyenlerin okula gidemediğini söyledi.
Kaynak: AA