Çankırı'da Sokak Hayvanları İçin Bakım Merkezi Yapılıyor

Çankırı'da sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlar için Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacağı bildirildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı yazılı açıklamada, Çankırı'da yaşayan her canlının vebalinin üzerlerinde olduğunu belirtti.

Belediye olarak her canlıya layığı ile hizmet etme gayretinde olduklarını ifade eden Dinç, "Bu nedenle bölgemizdeki sahipsiz sokak hayvanlarını daha iyi koşullarda barındırmak, tedavi ve rehabilite etmek amacı ile donanımlı bir Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini şehrimize kazandırarak onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Merkezin yeni çevre yolu üzerinde 30 dönümlük araziye yapılacağını aktaran Dinç, şunları kaydetti:

"Merkezimiz sokak hayvanlarımız için çağın gereklerine uygun bölümler ve teçhizat ile donatılacak. Proje içinde ameliyathane, 10 oda ve bahçeden oluşan altı ayrı barınak binası, uyuz bakım ünitesi, dezenfekte havuzları, karantina ünitesi, kedi – köpek teşhir üniteleri ve hayvanlar için oyun alanı, köpek yaşam üniteleri, idari bina, hayvan sever vatandaşların rahat edebilmesi için açık dinlenme alanları, açık çocuk oyun alanı ve kafeterya yer alacak. Dünya standartlarında modern bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi projemizi de hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor."

Sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına konulan mama ve sululuklar ile hayvanların yiyecek bulmakta zorlanmadıklarını vurgulayan Dinç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde tüm insanların bu konuda duyarlı olmalarını beklediklerini vurguladı.

Kaynak: AA