Birleşik Krallık Beğeniyle Karşıladı

Birleşik Krallık Ticaret Elçisi Lord Janvrin, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Ticaret Bölüm Başkanı Judith Slater, Birleşik Krallık Ticaret Ataşesi Helen Flewker ve Birleşik Krallık Ticaret Danışmanı İpek Alparslan Yazıcı, Tepebaşı Belediyesi’nin davetlisi olarak Eskişehir’e geldi.

Birleşik Krallık Beğeniyle Karşıladı
Başkan Ataç tarafından karşılanan heyet Tepebaşı Belediyesi’ne geçti. Tepebaşı Belediyesi başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette konuklara belediye faaliyetlerinin ve projelerinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği yenilebilir enerji konusunda öncü projeler ve akıllı kentsel dönüşüm projesi konuklara detaylı biçimde aktarıldı. Sunumun ardından konuklar Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde bulunan Gökkuşağı Kafe’de düzenlenen toplantıya dahil oldu. Toplantıya Başkan Ataç ve Birleşik Krallık heyetinin yanı sıra Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, özel sektör temsilcileri ve köşe yazarları ile medya mensupları katıldı.



"bizim adımıza büyük bir onur"

Burada konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, konukları takdim ederek ziyaret hakkında bilgiler aktardı. Başkan Ataç, “Misafirlerimizin Eskişehir’e geliş sebebi, sürdürülebilir enerji programları ile ilgileniyor olmaları. Bizim yenilenebilir enerji ve akıllı şehirler ile ilgili olarak Avrupa Komisyonu’ndan hibe almaya hak kazandığımız projemizi yerinde görmek istemişler. Tabi bu bizim adımıza büyük bir onur. Projemizi değerlendirdikleri ve takip ettikleri için teşekkür ediyorum, bizim için kıymetli bir temas oldu. Heyet ayrıca Eskişehir’le de özel ilişkiler kurmak istiyor. Bir takım karşılıklı yatırımlar olabilir, ortak proje üretilmesi olabilir, kardeş şehir ilişkileri olabilir. Bize yaptıkları ziyaretin yanında Eskişehir’in sanayisini ve ticaretini temsil eden sizlerle de tanışsınlar istedik çünkü bu temaslardan her zaman iyi şeyler çıkacağına inanırım. Güzel ilişkilerin her zaman sürdürülmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

"İngiltere Kraliyeti adına burada bazı yatırımlar yapmak istiyoruz"

Birleşik Krallık Ticaret Elçisi Lord Janvrin ise “Uzun yıllardır birlikte olarak güzel ilişkiler geliştirelim istiyoruz. Gelecek için ciddi ve güzel çalışmalar yapmak istiyoruz ve bunun için de yeni yollar arıyoruz. Eskişehir’e de bu yüzden özellikle gelmek istedik. Sürdürülebilir enerji ve akıllı şehir konularında yapılanları yerinde görmek için buradayız. İngiltere Kraliyeti adına burada bazı yatırımlar yapmak istiyoruz. Başkan Ahmet Ataç’ın bugün yaptığı sunumdan çok etkilendik, bunlar gelecek için çok iyi gelişmeler. Ticaret Bakanlığı ve konsolosluk nezdinde güzel ilişkiler kurmak ve yatırım için buradayız ve her türlü gelişime açığız. Özellikle Başkanımıza olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ataç buradaki buluşmanın ardından Birleşik Krallık heyetini, Tepebaşı Belediyesi’nin Aşağısöğütönü Mahallesi’nde bulunan Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi’nde ağırladı. Burada merkez bünyesinde bulunan deneyimli vatandaşlar ile bir araya gelen heyet, alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Birleşik Krallık heyeti, temaslarının ardından Eskişehir’den ayrıldı.
Kaynak: İHA