Beşiktaş'ta Ünlü Müzisyenin Heykeli Dikildi

Beşiktaş Belediyesi, Türk Pop Müziğinin unutulmaz ismi yaşayan dev çınar İlham Gencer’in heykel açılışını gerçekleştirdi. Etiler Sanatçılar Parkı’nda gerçekleşen törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ‘‘İlham Gencer Türk pop müziğine çok sayıda sanatçı kazandırmıştır, yaşayan en büyük sanatçılarımızdan biridir’’ dedi.

Beşiktaş'ta Ünlü Müzisyenin Heykeli Dikildi
Cem Karaca, Barış Manço, Emel Sayın ve Fikret Kızılok başta olmak üzere pek çok sanatçıyı müzik dünyasına tanıtan ünlü müzisyen İlham Gencer’in heykeli Etiler Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İlham Gencer, oğlu Bora Gencer, MHP Eski Milletvekili Nazif Okumuş ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türk pop müziğinin kurucuları arasında yer alan, İlham Gencer, "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş Eski Günlerde’’ parçasıyla müzik dünyasına adım attı. 1931 doğumlu olan sanatçı 91 yıllık ömrü boyunca Türk müziğine çok önemli katkılarda bulundu. Kendi adına dikilen heykel açılış töreninde konuşan İlham Gencer,’’ Sanat hayatımda üç çeyrek asrı geride bıraktım, çok sayıda sanatçı yetiştirdim, böyle günlerde anımsanmak insanı çok mutlu ediyor. Bu güzel heykel için Sayın Başkana ve Beşiktaş Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum’’dedi.

İlham Gencer’in ardından söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise yaptığı açıklamada; "İlham ağabey Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli izler taşıyan bir sanatçı. Öncelikle onun bu sanatçı kişiliği önünde saygıyla eğiliyorum. 4 çeyrek asra yaklaşan hayatında 3 çeyrek asırlık sanat yaşamında belki de Türk Pop müziğinin temellerini atan Bozkurt İlham Gencer sayısız önemli ismi de Türk müziğine kazandırmıştır. Bu vesileyle heykel açılışının hayırlı olmasını diliyor İlham ağabeyin taşıdığı sanat değerlerinin geleceğe taşıyacak nişane olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA