Ankara Güdül Çukurören Barajı Tamamlandı

DSİ Genel Müdürü Acu: 'Ankara Güdül Çukurören Barajı'nda depolanacak su ile 2 bin 925 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, çalışmaları tamamlanan Ankara Güdül Çukurören Barajı'nda depolanacak su ile 2 bin 925 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirtti.

DSİ'den yapılan açıklamada, DSİ'nin Ankara'ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşleri yer alan DSİ Genel Müdürü Acu, son 14 yılda Ankara'da Şereflikoçhisar ilçesine yıllık 7,41 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını, 20 baraj ve 9 gölet inşa ettiklerini, 145 bin 10 dekar araziyi sulamaya açtıklarını, çiftçilere yıllık 84 milyon lira zirai gelir artışı sağladıklarını ve 74 derenin ıslahını tamamladıklarını ifade etti.

Acu, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "Gölsu" projesi kapsamında başkentte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Acu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan Ankara Güdül Çukurören Barajı'nda depolanacak su ile 2 bin 925 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.Temelden yüksekliği 30 metre olan barajın tamamlanması ile 2017 birim fiyatıyla ülke ekonomisine yıllık 1,9 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor."

Projenin tamamlanmasıyla bölgede tarıma dayalı sanayinin gelişmesine de katkı sağlanacağını belirten Acu, ayrıca bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak oluşturacağını ve refah düzeyini artıracağını aktardı.
Kaynak: AA