Alaplı'da 'Z' Kütüphanelere Öğrenci Akını

Zonguldak Alaplı ilçesinde İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın da destekleriyle faaliyete olan ‘Z’ kütüphanesi sayesinde okul öğrencileri boş vakitlerini kütüphanede geçirdiğini söyledi.

Alaplı'da 'Z' Kütüphanelere Öğrenci Akını
Öğrencilerimize ‘Z’ kütüphanesinde, hayal kurma ve yaratıcılıklarının geliştirilmesi için Bilgisayarları ve teknoloji alt yapıları yenilenen kütüphanelerde çocuklar hem istedikleri kitapları okuyor hem de internet sayesinde bir tuşla dünya ile buluştuğunu ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Z kütüphane, zenginleştirilmiş kütüphane demektir. Gecen yıl Mart ayında kütüphane ile ilgili Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Başvurumuz kabul olduktan sonra okulumuza belirli bir ödenek ayrıldı. ‘Z’ kütüphane ile ilgi çalışmalara başlayarak tamamladık. Kütüphanemizde 10 bin civarında kitap bulunuyor.Yine sınıflarımızda son teknoloji bilgisayarlar kazandırdık. Bu günlerde çocuklar, kütüphanelere gelerek hem istedikleri hikaye ve romanları okuyor hem de teknoloji alt yapıları yenilenen kütüphanelerde internet aracılığıyla istedikleri bilgiye anında ulaşabiliyor. İsteyenler ise okumak istedikleri kitapları tekrar geri getirmek şartıyla evlerine götürebiliyor. Ayrıca fatih projesini buraya entegre ederek akıllı tahta üzerinden öğrencilerimiz yararlanabiliyor. Satranç başta olmak üzere zeka oyunları konuldu. Öğrencilerimiz bu kütüphanede bilgi edinme, anlama, hayal kurma ve yaratıcılıklarının geliştirilmesi için çeşitli fırsatlarda sunuluyor. Z Kütüphanesi, bildiğimiz kütüphanelerden çok farklı. Burada çocuklar sadece kitaplardan faydalanmıyor, aynı zamanda bilgisayar kullanabiliyorlar ve internetten faydalanabiliyorlar. Çocuklarımız burada zeka oyunları oynayarak hem eğleniyorlar hem de zihin jimnastiği yapıyorlar. Ayrıca, ‘Z’ Kütüphanemiz sadece çocuklara değil aynı zamanda yetişkinlere de hitap ediyor. Kütüphanemiz İlçemizde kitap okumak isteyen tüm velilerimizin hizmetine de açıktır"dedi.

Kaynak: İHA