AK Parti Kırıkkale'de İkinci Nuh Dağdelen Dönemi

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığına atanan Nuh Dağdelen, görevi eski başkandan teslim aldı.

AK Parti Kırıkkale'de İkinci Nuh Dağdelen Dönemi
Parti binasında düzenlenen devir teslim töreniyle eski Başkan Mürsel Akçay, görevi AK Parti Genel Merkezi tarafından atanan Nuh Dağdelen’e teslim etti.

“Çok büyük sevapları işlemeye talibiz”

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan yeni belirlenen İl Başkanı Nuh Dağdelen, “AK Parti’nin kuruluş sürecindeki toplantılar esnasında, Sait Yazıcıoğlu bir konuşma yaptı. Dedi ki ‘Arkadaşlar, siyaset çok büyük sevapların ve çok büyük günahların işlendiği bir arenadır. Allah bize çok büyük sevapları işletmeyi nasip etsin.’ Bu görevde biz de inşallah çok büyük sevapları işlemeye talip olduk. İnşallah sadece bu dünyamız için değil ahret için de kazanmış olacağız. İnanmış olduğumuz değerleri en üst seviyeye taşıyacağız. Arkadaşlar bir de şunu arz etmek istiyorum. İlk siyasete başladığımda burada bir ağabeyimiz vardı, çok entelektüel, toplumu çok iyi tanıyan, devlet görgüsünü bilmiş bir ağabeyimizdi. Bana şunu dedi: ‘Siyasette uzun soluklu olmak istiyorsan, toplumu iyi tanıyacaksın, toplumda yüzde 5’lik bir kesim vardır. Bu yüzde 5’lik kesim çok bağırır, çok gürültü yapar, çok şey talep eder ve bunların bir kötü yanı vardır, hiçbir zaman da mutlu olmazlar, memnun olmazlar. Ne yaparsan yap bunları memnun edemezsin.’ Dolayısıyla hani onları 100 kere sırtınızda taşıyın bir kere indirdiğiniz de kötü olursunuz, işte yüzde 5’lik kesimle onları kastediyordu. İşte bana o yüzde 5’i görmememi önerdi, yüzde 95 nasıl olmamı istiyorsa öyle olmam gerektiğini dile getirdi. Biz de hep yüzde 95 nasıl olmamızı istiyorsa öyle olmaya gayret ettik” dedi.



Kırıkkale için yeni bir sayfa açılmıştır”

AK Parti Kırıkkale Teşkilatı için yeni bir sayfanın açıldığını dile getiren AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “AK Parti Genel Merkezi ve milletimiz ahde vefanın, samimiyetin test edildiği önemli merkezlerdendir. Siyaseten bunu ben kendim yaşadım ve Nuh Başkan da yaşadı. İnşallah Nuh Başkan’ın riyasetinde daha olgunlaşmış, hatalar hepimiz yaptık, insanlar hatadan hali değildir. Bu hatalardan ders çıkararak, olgunlaşarak belli bir kıvama gelir. Allah’a hamt olsun partisine küsmedi, liderine bağlı kaldı, sadakatine, samimiyetine devam etti ve Kırıkkale’nin çocuğu olarak yerli ve milli bir duruş sergilemiş Nuh kardeşimize de Allah kalbine göre tekrar il başkanlığını nasip etti. Bunun yanında ülkemiz olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Hep beraber bu bağımsızlık mücadelesine devam ederken kısır çekişmeleri, siyasi çekişmeleri bir tarafa itmek durumundayız. Bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli, milli ve yerli duruş sergilediği için AK Parti’ye destek veriyor. Bütün siyasi çekişmeleri bir tarafa iterek bu memleketin bağımsızlığı ve bekası için destek verirken biz burada kendimiz, parti içindeki çekişmelere bu sinerjiyi heba edemeyiz. O nedenle hep beraber uyumlu bir şekilde çalışmak zorundayız. Eğer çekişmelere girerek enerjimizi birbirimizin aleyhinde harcar, uyum problemini aşamazsak yazık olur. Sadece bu dünyada değil, toprağın altında da bunun hesabını veremeyiz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen törene sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları da katıldı.

Dağdelen, 2008-2009 yılları arasında da Kırıkkale AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulunmuştu.
Kaynak: İHA