Acıbadem Eskişehir'den Anne Sütü Etkinliği

Acıbadem Eskişehir Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftasında anne sütü farkındalığı oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Acıbadem Eskişehir'den Anne Sütü Etkinliği
Hastanenin Yeni doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuşku’nun açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, anne sütünün özellikleri, emzirme danışmanlığı ve emzirme teknikleri hakkında önemli bilgilerin verildiği teatral gösteriler yapıldı. Bunların yanı sıra Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Meliha Kovancı Bayraktaroğlu tarafından doğum şeklinin anne sütü üzerine etkisi, Uzman Psikolog Yelda Öge tarafından emziren annedeki psikolojik değişiklikler ile Beslenme Diyet Uzmanı Mine Şenarslan tarafından ise, emzirme döneminde beslenme konusunda önemli bilgiler verildi.

Vali Yardımcısı Akın Ağca ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın da katıldığı etkinlik anneler ve anne adayları tarafından yoğun ilgi gördü.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuşku, yaptığı konuşmada, “Anne sütü bebek için eşsiz ve doğal bir besin kaynağıdır. Anne sütü bebeğin ihtiyaçlarına göre üretilmektedir. O kadar ki, anne emzirmenin ilk evresinde gelen süt ile son evresinde gelen sütün, gündüz sütü ile gece sütünün, doğum sonrası ilk günlerde gelen süt ile zamanında doğan bebeğin sütünün farklı olduğunu bilmek gerekir. Bu nedenle anne sütünü bir yiyecek maddesi gibi görmek ona yapılacak en büyük haksızlıktır” dedi.

Anne sütünün ilk 6 ay bebeğin beslenmesi, büyümesi, gelişmesi ve sağlığın korunması için gerekli olan maddelerin tamamını sağladığını aktaran Dr. Mehmet Kuşku, bebeğin anne sütü dışında bir damla suya dahi ihtiyacı olmadığını, yapılan çalışmalarda anne sütünün içerdiği enfeksiyonlardan koruyucu moleküller ile orta kulak enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları riskini azalttığını vurguladı. Anne sütünün bebeğin yanında anneye de faydalı olduğunu ifade eden Dr. Kuşku emziren annelerde meme, yumurtalık ve rahim kanserine yakalanma riskinin azaldığını da belirtti.

Eskişehir’de ilk defa Acıbadem Eskişehir Hastanesi tarafından, anne sütü farkındalığı oluşturmak için düzenlenen etkinlik, yapılan bilgilendirici sunumlar, anne ve anne adayları tarafından merak edilenlerin yanıtlanması ve pasta kesimiyle son buldu.
Kaynak: İHA