'1. Uluslararası Dil Ve Edebiyatta Modernleşme Ve Gelenek' Sempozyumu

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Bakü Avrasya Üniversitesi, Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen "1. Uluslararası Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek" sempozyumu başladı.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda yapılan sempozyumda konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen ortak üniversitelerin rektörlerine, rektör yardımcılarına ve akademisyenlerine teşekkür etti.

Her akademik birimden yılda en az 2 kongre yapmalarını ve bunlarında uluslararası gerçekleşmesini istediğini ifade eden Polat, "Çok güzel bir konu belirlediler; Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek. Edebiyat alanında çok birikimim yok ancak kongrenin konusuna ilişkin olarak birkaç bir şey söyleyebilirim. 100 yıl önceki insanların konuştuklarını bugün dinlesek hiçbir şey anlayamayız, 100 yıl sonra da bugün bizim konuştuklarımızı anlayamayacaklar. Dolayısıyla bu konu hiç eskimeyen bir konu." diye konuştu.

Zamanın iyi kullanmanın önemine de vurgu yapan Polat, şunları kaydetti:

"Zaman asla depolanmayan bir şey. Zamanın kıymetini bilmek ve iyi değerlendirmek lazım. Kur'an-ı Kerim'de de geçer, zamana yemin edilir. Zamanı iyi kullananlar her zaman başarmıştır. Umarım kongremiz bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı güzel bir ortamda geçer, başarılı olur."

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Toprak, Avrasya Beşeri Bilimler Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ahmetov, Bakü Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülzar İbrahimova'nı katıldığı sempozyumda Polat, katılımcılara teşekkür sertifikası takdim etti.

Üç gün sürecek sempozyumda geleneksel ve modern dil ile edebiyat anlayışları hakkında geçmişten geleceğe metot, kuram, fikir ve sanat anlayışları tartışılacak.

Kaynak: AA