Vali Sonel İlkokul Öğrencilerini Sevindirdi

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel, ziyaret ettiği bir ilkokuldaki öğrencilerin valilik makamını merak ettiklerini söylemeleri üzerine tüm sınıfı makamında ağırladı.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, dün haftalık okul ziyaretlerinde bir öğrencinin çalışma ortamını merak etmesi üzerine tüm sınıfı makamında ağırladı.

Ziyarette, öğrenciler tek tek Vali Sonel'in makamına oturarak mutlu olurken, beraberinde getirdikleri bağlamalarla türkü ziyafeti de yaptılar.

AA muhabirine, Tunceli'de rutin hale gelen okul ziyaretleri kapsamında dün Elif Güntaş İlkokulu'na uğradığını belirten Sonel, ziyarette okul hakkında bilgi aldığını ve öğretmenlerle görüştüğünü ardından sınıf ziyaretleri yaptığını söyledi.

Ziyaretten son derece memnun ayrıldığını ve çok mutlu olduğunu anlatan Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Tunceli eğitimle anılan bir kent ve bunu hak ediyor. Bizler de eğitimde yakalanan başarının daha üst sıralara çıkarılması ve istikrarlı şekilde sürdürülmesi için her hafta bir okulumuzu ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve okul idareleriyle görüşüyor, sorunlarını, sıkıntılarını ve beklentilerini yerinde tespit ediyoruz. Dün yaptığım Elif Güntaş İlkokulu ziyaretinde 3-B sınıfında okuyan Eylül Deniz Çelik adlı öğrencimiz makamımı merak ettiğini söyledi. Ben de tüm sınıfını, bugün için makamıma davet ediyorum dedim."

Öğrencilerin bugün kendisini ziyaret ettiğini aktaran Sonel, "Onlara çok güzel sohbetler ettik ve vakit geçirdik. Hepsi tek tek makam koltuğuna oturarak valilik yaptılar. Onlar mutlu oldu, biz de onların mutluluğuna tanıklık ettik. Bu şehirde önemli projeler hayat geçiriyoruz. Hepsi, bugünün öğrencileri yarının büyükleri olacak bu çocuklarımız için. Onları çok seviyoruz, her şey onların daha mutlu, daha sağlıklı, daha güvenli, huzurlu ve sorunsuz bir ortamda büyümeleri için." dedi.

Ziyarette öğrencilerin kendisine sürpriz de yaptığını belirten Sonel, "Ziyaretimize gelen öğrenciler, okulun bağlama grubuyla beraber geldiler. Bize sürpriz oldu. Saz çalıp bir de türkü ziyafeti yaptılar. Hem valiliğimiz hem de belediyemizin kapıları öğrencilerimize, vatandaşlarımıza sonuna açıktır. Öğretmenlerini ve ailelerini kutluyorum." diye konuştu.

Sonel, okul ziyaretlerine aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA