Vali Doğanay'dan İhtiyaç Sahibi Aileye Yardım Sözü

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Borçka ilçesine bağlı Avcılar köyünde ikamet eden 6 nüfuslu Köse ailesini ziyaret etti.

Vali Doğanay, ziyarette, Bahtışen Köse ve çocukları ile bir süre sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi.

Eşi Mahmut Köse'nin böbrek hastası olduğunu belirten Bahtışen Köse, "Eşimin işi yok. Geçim sıkıntısı çekiyoruz. 4 çocuğumuz var. Çocuklarımın ikisi ilkokul ve ortaokula gidiyor. Diğer ikisi 1,5 ve 4 yaşında. İki ineğimiz ve birkaç tavuğumuz var. Hiçbir gelirimiz yok." dedi.

Köse, iki odalı eski bir ahşap evde yaşamlarını sürdürdüklerini kaydederek, hasta eşine uygun sürekli bir iş talebinde bulundu.

Vali Doğanay ise, Köse ailesine devlet olarak her türlü yardımda bulunacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Artvin temsilcisi olarak sizlere yardım etmek için buradayım. Devlet olarak, hükümet olarak sizlerin her türlü maddi ve manevi ihtiyacınızı karşılamak üzere buradayız. Kısa sürede evin tadilatını ve çatı onarımını yaptıracağım. Ayrıca evin temel ihtiyaçları ile beyaz eşya yardımında bulunacağım. Çocukların eğitimi konusunda da gerekli yardımlarda bulunacağım. Eşinizin de çalışabileceği sürekli bir iş bulacağım. Sizler rahat olun. Devletimiz sizlerin her zaman yanındadır."

Doğanay, devletin kapılarının her zaman dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere açık olduğunu sözlerine ekledi.

Köse'nin komşusu Hüseyin Dinç'in evini de ziyaret eden Vali Doğanay, heyelan riski bulunan evin ön kısmında istinat duvarı yapılması için ilgili kurum amirlerini cep telefonuyla arayarak talimat verdi.

Kaynak: AA