Üstün Akmen Sanat Dolu Bir Geceyle Anıldı

Eleştirmen Üstün Akmen, Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Ustalara Saygı’ etkinliğinde anıldı.

Üstün Akmen Sanat Dolu Bir Geceyle Anıldı
Beşiktaş Belediyesi tarafından 12 yıldır gerçekleşen ‘Ustalara Saygı’ başlıklı etkinliklerin 157’ncisi Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Eleştirmen Üstün Akmen sanat dolu bir geceyle anıldı. Birçok sanatçı dostunun katıldığı gecede şiirler okundu, sevilen sanatçının sevdiği parçalar ve şiirler sanatçı dostları tarafından seslendirildi. Bu anlamlı günde sanatseverler de Akatlar Kültür Merkezi’ne akın etti.

Sahneye ilk olarak yazar Ataol Behramoğlu çıktı, sanatçı dostuyla ilgili anılarını anlattı, daha sonra sevdiği şiirleri okuyarak izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra sahneyi yazar, Atilla Dorsay devraldı, sanatçı dostuyla arkadaşlıklarının eskiye dayandığını söyledi, unutulmaz anlarını anlattı. Etkinlik sırasında Üstün Akmen’nin gençlik yıllarında söylediği İtalya parçalar izleyicilere dinletildi. Sanatçı dostları eleştirmen Akmen’nin sevdiği parçaları piyano eşliğinde seslendirdi. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı anma gecesine sanatçının eşi, Şaylan Akmen de katıldı.



Genco Erkal Nazım Hikmet’in şiirlerini okudu

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye duayen tiyatrocu Genco Erkal çıktı. Nazım Hikmet’in sevilen şiirlerini kendine has yorumuyla seslendirdi. Ardından sırayla sevilen sanatçının dostları; Orhan Alkaya, Tamer Levent, Recep Aktuğ, Selçuk Yöntem, Çiğdem Erken, Zihni Göktay, Zeynep Oral, Ragıp Ertuğrul, Ali Onaran sahne alarak eleştirmen Üstün Akmen’nin sanatçı yönüne vurgu yaparak şiir okudular.

Etkinlik sonunda Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek de kısa bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti, şunları kaydetti.

‘’ Beşiktaş Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız, Üstün Akmen’i kayıp ettiğimiz için üzgünüm ama bugün burada en güzel bir şekilde sanatçı dostlarıyla andık ne mutlu bize’’ dedi.

Kaynak: İHA