'Türk Askeriyle Kardeş Gibiydik'

Fırat Kalkanı Harekatı'nda PKK'lı teröristlerin roketli saldırısı sonucu sağ bacağını kaybeden Suriyeli Muhammed Sabır, birlikte hareket ettiği Türk askerlerini 'kahraman' olarak görüyor Sabır: 'Türk askeriyle yan yana mücadele ettiğim için gerçekten gurur duyuyorum. Bölgeyi DEAŞ'tan kurtarmaya çalışıyorduk, bu esnada PKK'nın saldırısına uğradık. Şimdi bir bacağım yok ama ülkem için feda olsun'

MERİÇ ÜRER - Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü PKK/PYD mensuplarının roketli saldırısı sonucu bacağını kaybeden 22 yaşındaki Suriyeli Muhammed Sabır, Türk askerleriyle omuz omuza mücadele etmenin gururunu yaşıyor.

Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Sabır, Esed rejimine karşı mücadele için ailesinin izniyle 6 yıl önce Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katıldı, 2015 senesinde 7 ay boyunca kuşatılan Halep'te aç ve susuzluğa rağmen mücadele etti.

Sabır, geçen yıl ise ÖSO içerisinde Türkiye'nin, sınırlarını terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD'den temizlemek için hazırladığı Fırat Kalkanı Operasyonu'nda yer aldı.

Harekat sırasında Menbiç yakınlarında PKK/PYD mensuplarının roketli saldırısına uğrayan Suriyeli Sabır, yanındaki 3 arkadaşını kaybetti.

Ağır yaralandıktan sonra Türk askerlerinin yardımıyla Kilis'e götürülen ve bir süre burada tedavi gören Suriyeli Sabır'ın, bir bacağı kesildi.

Taburcu edildikten sonra fizik tedavi için İzmir'de yaşayan ağabeyinin yanına giden Sabır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçen yıl başlattığı Fırat Kalkanı Herakatı'nı duyunca gönüllü olarak bölgeye geldiğini söyledi.

Türk askerlerini çok sevdiğini ve "kahraman" olarak gördüğünü belirten Sabır, şöyle konuştu:

"Harekat kapsamında Menbiç yolunda PKK'lı teröristler roket attı araçta 4 kişiydik, 3 arkadaşımız şehit oldu. Türk askerleri beni kurtardı sonra Kilis'e getirdi. Türk askerleriyle kardeş gibiydik. Türk askeriyle yan yana mücadele ettiğim için gerçekten gurur duyuyorum. Bölgeyi DEAŞ'tan kurtarmaya çalışıyorduk, bu esnada PKK'nın saldırısına uğradık. Şimdi bir bacağım yok ama ülkem için feda olsun." diye konuştu.

Kilis'te bacağına protez takıldığını dile getiren Sabır, tedavisinin ardından ise İzmir'deki ağabeyinin yanına geldiğini vurguladı.

Halen hastanede tanıştığı Suriyeli Rami Abdullah ile aynı evi paylaştığını anlatan Sabır, "Ağabeyim Suriye'ye dönünce bir süre zor günler geçirdim ama sağ olsun Suriyeli kardeşim beni yalnız bırakmadı. Eğer elektronik protez olursa çalışabilirim, bu konuda yardım bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Suriyeli Rami Abdullah ise kimsesi olmadığı için Sabır'a sahip çıktığını dile getirdi.
Kaynak: AA