'Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum' Projesi

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje hayata geçirildi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum" projesi uygulanmaya başlandı.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, projeyi tanıtmak için iş yerlerine ve trafikte araç kullanan sürücülere bilgilendirme broşürü dağıttı.

Proje kapsamında polis ekiplerince emniyet kemeri ve kask takma gibi konularda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve trafikle ilgili afişlerin halka dağıtılması planlanıyor.

Cebeloğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, projeye bugün itibarıyla başladıklarını söyledi.

Trafikte karşılaşılan sorunların ceza yazılarak çözülemeyeceğine dikkati çeken Cebeloğlu, "Trafik kurallarına uyma bir milletin medeni olma ölçütlerinin başında gelir. Bu bilinci vatandaşlarımızda oluşturmak amacıyla bir proje hazırladık. Projemizin adı "Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum". Yapılan araştırmalar, emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araç içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralamaları ise yüzde 50 azalttığını ortaya koyuyor." diye konuştu.

Proje çerçevesinde çocuklar için de trafik bilinci oluşturulmasının amaçlandığını belirten Cebeloğlu, "Çocuklarımız için de 'Aile Trafik Sözleşmesi' adı altında bir broşür hazırladık. Burada aile fertleri birbirine not vermek suretiyle trafik davranışlarını kontrol edecek. Bir oyun şeklinde trafik bilincinin yerleşmesini ve etkin bir şekilde uygulanmasını arzu ediyoruz."
Kaynak: AA