TESİAD'dan İhracata Tam Puan

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, UİB aracılığıyla gerçekleşen 2 milyar 231 milyon dolarlık ihracatın sevindirici olduğunu söyledi.

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, “Bursa’dan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla gerçekleşen ihracat, önümüzdeki yıllara güvenle bakmamızın ilk adımı” diye konuştu.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) aracılığıyla eylül ayında yapılan ihracatın 2 milyar 231.3 milyon dolar olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, “Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatımız, yüzde 12,77 oranında artış gösterdi. 2017 yılındaki dokuz aylık toplam ihracatımız yüzde 21,28 oranında artarak 21.3 milyar doları buldu. Geçen yılın eylül ayından bu yılın eylül ayına olan ihracatımız ise 28.2 milyar doları buldu. Bizler; iş insanları olarak çalışmaya, üretmeye ve ülkemizin kalkınmasına katkı koymaya devam ediyoruz. İstikrar ortamının devamından yanayız. İhtiyacımız olan tek şey çalışkan olmak” dedi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)’nin 1 milyar 933 milyon, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) ihracatının 86.6 milyon, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) 43 milyon, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB) 13.8 milyon ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin de (UYMSİB) 12.8 milyon dolarlık ihracata imza attığını hatırlatan Dizdar, "Hükümetimizin aldığı kararlar, teşvikler ve yaşadığımız istikrar ortamı ihracatımızı olumlu etkiliyor. Döviz kurlarındaki iniş-çıkışlara ve yakın coğrafyamızdaki sorunlara rağmen iş insanları olarak çok çalışıyoruz. Yatırım iklimindeki olumlu gelişmelere, yapısal reformlara ve yeni düzenlemelere devam edilmesini istiyoruz. Bursa iş insanları geleceğe güveniyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA