Sarıgöl'de Hayırseverlerden Okul Hamlesi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde hayırseverler tarafından Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokuluna ek bina yapımı ve Sarıgöl Çimentepe Mahallesi İlkokulu yapımı için protokol imzalandı.

Sarıgöl'de Hayırseverlerden Okul Hamlesi
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Sarıgöl Şehit Esin Akay Aile Birliği ve Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokuluna ek bina yaptırılacak. 600 bin TL’ye mal olacak iki katlı ek binanın bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Ayrıca hayırsever işadamı Celal Madanoğlu ve oğlu Mustafa Madanoğlu tarafından da Çimentepe Mahallesine de ilkokul yaptırılacak. Kaba inşaatı hayırseverler tarafından yaptırılacak ilk okul ise 750 bin TL’ye mal olacak. Yaptırılacak her iki okul için Sarıgöl Kaymakamlığında protokol imzalandı. Protokol töreninde konuşan işadamı Celal Madanoğlu, "Okulun yapılmasında okul müdürümüzün etkisi çok oldu. Çocuklarımız niye başka okullara gitsinler. Okul yaptırmak kadar güzel bir duygu yok. İnsanı haz veriyor" dedi.

Hayırseverlere teşekkür eden Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ise "Sarıgöl’de okul yaptırmak son yıllarda arttı. Bu güzel bir örnektir. Her iki okulumuzun kaba inşaatları 2018 yılı sonuna kadar hayırseverlerce kaba inşaatları bitirilecek. Diğer çalışmalar devlet tarafından karşılanacak.hayırseverlere eğitime verdikleri katkılardan dolayı da teşekkür ederim" diye konuştu.

Törende bir konuşan Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç ise "Yaptırılacak olan okullarımızda gerçekten ihtiyaç vardı. Hayırseverlerimize teşekkür ederim. Okul yaptırmak manevi bir duygu verir" dedi.

Sarıgöl Kaymakamlığında düzenlenen iki okulun protokol törenine Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, Sarıgöl Şehit Esim Akay İlköğretim Okul Müdürü Adem Çelik, Sarıgöl Koçaklar Mahalle Muhtarı ve Sarıgöl Şehit Esin Akay İlkğretim Kurumu Aile Birliği Başkanı Kazım Taşçı, Çimentepe Mahallesi İlkokuluna okul yaptıracak olan Hayırseverler işadamı Celal Madanoğlu ve oğlu Mustafa Madanoğlu katıldı.

Kaynak: İHA