Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Belediyesi tarafından asfalt ve parke taşı serme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Esentepe Mahallesi'nde asfalt, parke taşı ve yama kaldırımı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Daha yaşanılır bir Safranbolu için çalıştıklarını ifade eden Ürkmezer, "Ekiplerimiz çalışmalarına ara vermeden, Safranbolu'nun daha yaşanılır bir kent olması için çalışıyorlar. Eskiyen parke taşları kaldırılıp yerine yenileri döşeniyor, çukurlaşma olan yollarda yama çalışmaları yapılıyor. Bununla birlikte pek çok mahallemizde asfalt çalışmaları tamamlandı. Dünya standartlarında ürettiğimiz asfaltı kentimizin yollarına seriyoruz." diye konuştu.

- Tarihi Çarşı'da altyapı çalışmaları

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Tarihi Çarşı bölgesinde bozulan yerlerin dokuya uygun olarak yenilendiği belirtildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kasaplar Sokak'ta, özgün dokuya uygun olmayan kaplama malzemesinin sökülerek, aslına uygun yöresel taş kullanarak, geleneksel taş kaplama döşeme çalışmalarının başlatıldığını aktardı.

Kaynak: AA