Polisten Öğrenci Velilerine Bilgilendirme

Havza Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Birimi tarafından öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Toplum Destekli Polislik Birimi, Mehmet Öngel İlkokulunda düzenlenen okul aile birliği toplantısına katıldı.

Polis memuru Özkan Cinbek, birimin çalışmaları hakkında veliler ve öğretmenlere bilgi vererek, aile içi iletişim, güvenli internet, evden hırsızlık olayları, telefonla dolandırıcılık konularında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Hemen hemen her evde internet bulunduğunu belirten Cinbek, "İnternet amacına uygun kullanıldığında bir gereçtir amacı dışına çıkışını ise veliler engelleyebilir. Bizler sadece sizlere bilgiler vererek teknolojiden doğabilecek olumsuzluklara karşı bilgilendirebiliriz." dedi.

Cinbek, telefon dolandırıcılığı vakaları ile çocukların evde ve okulda güvenlikleri hakkında da uyarılarda bulunarak. şunları kaydetti:

"Polis, asker, savcı veya hakim, kimseden kontör ya da para istemez. Bu basit oyuna kanmamanızı rica ediyorum. Diğer bir konu ise çocuklarınızı evde yalnızken kapıyı çalan kişilere 'kim o' sorusunu yöneltmesi konusunda eğitmenizdir. Çocukların okula giriş çıkışında çevrede bulunan ve alakası olmadığını düşündüğünüz kişileri önce okul yönetimine, daha sonra 155 Polis İmdat hattına bildirmeniz çok önemli."

Kaynak: AA