Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülünü Alan Kanun Sanatçısı Göksel Baktagir İHA'ya Konuştu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında müzik dalındaki bu yılki ödülü alan kanun sanatçısı Göksel Baktagir “Devletimizin bu onurlu ödülüne layık olmak ayrı bir şeref verdi, bunun onurunu gururunu yaşıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülünü Alan Kanun Sanatçısı Göksel Baktagir İHA'ya Konuştu
Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında bu yıl müzik dalında büyük ödülü alan kanun sanatçısı Göksel Baktagir olmuştu. 36 yıldır kanun sazını icra eden Göksel Baktagir, aldığı ödülün ardından açıklamalarda bulunan Baktagir, “Devletimizin bu onurlu ödülüne layık olmak ayrı bir şeref verdi, bunun onurunu gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

“Devletimizin bu ödülüne layık olmak şeref verdi”

Ödülden dolayı şeref duyduğunu dile getiren kanun sanatçısı Göksel Baktagir, “36 yıldır kanun sazını icra ediyorum. Devletimizin bu onurlu ödülüne layık olmak ayrı bir şeref verdi, bunun onurunu gururunu yaşıyorum. Uzun yıllardır yaptığımız çalışmalar bir değer ifade etti.

Bu değerin en üst makamlarca algılanması bu yolda daha büyük sorumlulukla gitmemiz noktasında mutlu etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için resepsiyona davet almıştım. Orada birçok sanatçı arkadaş ile sohbet ederken Cumhurbaşkanımızın sözcüsü İbrahim Kalın ile göz göze geldik. O esnada kendisi de bana ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

Benim için sürpriz sayılabilecek haberi orada kendisinden öğrendim. Ardından cumhurbaşkanımızın konuşması esnasında açıklanmış oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA