Ödemiş'te Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Ödemiş ilçesinde, düzenli olarak kan bağışında bulunanlara madalya ve plaket verildi.

Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, kan bağışının önemine değindi.

İlçedeki kan bağışından duyduğu memnuniyeti ifade eden Gök, "15 Temmuz'da 3 bin 500 ünite hazırda kan stokumuz vardı. 100 ünite kanı ilk önce Ankara'ya ulaştırdık. Ardından da diğer kan taleplerini karşıladık. İzmirliler olarak şu anda aslında kan ihtiyacı tam olarak karşılanamamakta. İzmir’de 50 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaktayız." dedi.

Türkiye’nin en modern kan merkezi konumunda olduklarını kaydeden Gök, "Kan ihtiyacı olarak hedef 400 bin ünite. Türk Kök hücresi projesiyle bir lösemi hastasını kurtarabiliriz. Kan bağışının her zaman önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi.

Kızılay Ödemiş Şube Başkanı Rıfat Boyacıoğlu da düzenli olarak kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kızılay Ödemiş Şubesi'nde 25 yıl görev yapan İbrahim Aydoğan’a altın madalya, 15 yılını dolduran Başkan Rıfat Boyacıoğlu’na bronz madalya takdim edildi.

Törende, ayrıca gönüllü bağışçılara 13 plaket, 40 altın, 83 gümüş, 446 bronz madalya takdim edildi.

Törene, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Hüyük tepe, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altınbaş, Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ekrem Koçak, Sağlık Grup Müdürü Sevgül Barış katıldı.

Kaynak: AA