Medicana Meme Kanserine Farkındalık İçin Gökyüzüne Dilek Feneri Gönderdi

Medicana Konya Hastanesi meme kanserine farkındalık için dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne gönderdi.

Medicana Meme Kanserine Farkındalık İçin Gökyüzüne Dilek Feneri Gönderdi
Medicana Konya Hastanesi tarafından meme kanserine farkındalık için etkinlik düzenlendi.

Hastanenin kafeteryasında düzenlenen etkinlikte konuşan Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Lütfi Şimşek, “Malumunuz bu ay meme kanseriyle etkin mücadele ayı ve biz de hem sosyal sorumluluk gereği hem de hastanemizin yine meme kanserinin teşhisinden cerrahisine daha sonra kemoterapisine kadar giren tüm alanlarında etkin tedavi hizmeti veren kurum olmamız sebebiyle bugün böyle bir farkındalık etkinliği oluşturduk. Bugüne özel dilek fenerleriyle biraz gökyüzü şenlendireceğiz. Bugünün bir hatırası olsun birlikte fotoğraf çekileceğiz. Bu anlamda ben sözlerimi şöyle bir mesajla bitirmek istiyorum ’Kanserden korkma geç kalmaktan kork’" şeklinde konuştu.

Yaşı belli bir yaşın üzerinde olan kişiler periyodik olarak meme kanseri açısından muayenelerini ve taramalarının yapılması gerektiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Okuş, “Burada önemli olan kanser olmamak değil kanseri tedavi edilebilecek safhada yakalamak ve bu şekliyle tamamen kanserden kurtulmak veya kür sağlayarak mümkün olmaktadır. Tedavi şekilleri de zamanla değişti. Eskiden yapılan organ kayıpları artık yerini organ koruyucu cerrahiye doğru değişti. Bizim hastanemizde organ koruyucu cerrahi veya onkoplastik cerrahi dediğimiz uygulamalar rahatlıkla yapılabilmekte cerrahi sonrası da takip edip tedavileri onkoloji tarafından yapılabilmekte” ifadelerini kullandı.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler ise, “Kanser tedavi edilebilir bir hastalıktır. Kendi merkezimizde onkolojik tedaviler yürütülmekle beraber diğer branştaki arkadaşlarımızla özellikle cerrahi branşındaki arkadaşlarımızla birlikte hastayı ele alarak hastaların tedavisini planlamaktayız. Bu da onkolojik tedavilerin artık güncel yaklaşımını oluşturan bir süreçtir” şeklinde konuştu.

Program sonrası Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Lütfi Şimşek ve beraberindeki hekimler hastane terasından dilek feneri yakarak gökyüzüne gönderdi.
Kaynak: İHA