Manisa'dan Kısa Kısa

MANİSA – Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehzadeler Belediyesi Veziroğlu Sosyal Tesisleri, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Şehzadeler Belediyesi, Veziroğlu Mahallesinde 22 bin 100 metrekare arsa üzerine 5 milyon 75 bin liraya mal olan ve dış mimarisi, Selçuklu, Osmanlı mimarisi esintilerini taşıyan Veziroğlu Sosyal Tesisleri’ni hizmete açtı.

Tesisin açılış törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyecilik hizmetlerini yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldıklarını ifade etti.

Tesisin hayata geçmesi ile birlikte Manisa'nın önemli bir ihtiyacının karşılandığını dile getiren AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise siyasi parti ayırt etmeksizin tüm belediyelerde, şehirde taş üstüne taş koymak isteyen herkesin yanında olacaklarını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da AK Parti hükümetleri olarak belediyelerin yapacakları tüm hizmetlerde destek olacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete açıldı.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk İçelli, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, CHP İl Başkanı Halil Tokul ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Turgutlu Belediyesi 400 ton odun dağıtacak

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, bu yıl vatandaşlara ücretsiz olarak 400 ton yakacak odun dağıtılacağını söyledi.

İlçede bulunan kerestecilerden ve marangozlardan toplanan odunlar, belediye şantiyesinde çuvala konulmasının ardından yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların evlerine götürülüyor.

Belediye Başkanı Turgay Şirin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılında 300 ton odun dağıttıklarını, bu yıl ise bu rakamların arttığını söyledi.

Geçen yıl 2 bin 66 haneye odun dağıtıklarını belirten Şirin, "Bu yıl da ekiplerimizin dün yeni başlamış olmasına rağmen şu anda aldığım rakamlara göre, 160 ton hazır çuvallanmış odunumuz dağıtıma hazır halde şantiyemizde. Bu yıl hedefimiz 400 ton ve daha çok aileye ulaşmak. İnşallah havalar daha da soğumadan yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza ulaştıracağız." dedi.

Kaynak: AA