Mağdur Hakları Daire Başkanı Özdemir Açıklaması

(Adli görüşme odaları) Bu odalar daha çok bilinsin istiyoruz. Herkes mağdur olabilir. Biraz empati yapmak gerekir. Adli görüşme odaları insana değer veren bir şey'

Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, adli görüşme odalarına ilişkin, "Bu odalar daha çok bilinsin istiyoruz. Herkes mağdur olabilir. Biraz empati yapmak gerekir. Adli görüşme odaları insana değer veren bir şey." dedi.

Özdemir, Bakırköy Adalet Sarayı’nda hakim, savcı, psikolog, pedagog ve sosyal çalışma görevlilerine adli görüşme odalarıyla ilgili seminer verdi.

Bu odalarda, fail ve mağdurun yüz yüze gelmesinde sakınca bulunan durumlarda, suça sürüklenen çocuklar, suçun mağdurları, aile içi şiddet mağdurları ve diğer suç mağdurlarının psikolog, pedagog ve sosyal hizmet görevlilerince beyanlarının alınacağını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu odalar daha çok bilinsin istiyoruz. Herkes mağdur olabilir. Biraz empati yapmak gerekir. Adli görüşme odaları insana değer veren bir şey. Kendisini ifade etmekte zorlanan kişileri bu odalarda ifadelerini almak için kullanabiliriz. En kısa zamanda Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece adliyelerinde de bu görüşme odalarını kuracağız."

Seminere, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Recep Karaman, başsavcıvekilleri, savcılar ve personel katıldı. Konuşmanın ardından seminere katılanlar, adliyede bulunan görüşme odalarını gezdi.

Kaynak: AA