KTO Karatay'da Bol Enerjili Söyleşi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Enerji ve Gelecek Topluluğu, gelenekselleşmesi beklenen Energe Günleri’nin bu yıl ilkini düzenledi.

KTO Karatay'da Bol Enerjili Söyleşi
KTO Karatay Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Enerji SA Dağıtım İşleri Müdürü Murat Pınar ve İnsan Kaynakları Grup Müdürü Işılay Yüksel katıldı.

Programı ayrıca KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Lütfi Can Başaran ve KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan da yakından takip etti. Enerji SA Dağıtım İşleri Müdürü Murat Pınar, çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu salondaki konuşmasına, öncelikle kendi tecrübelerini anlatarak başladı.

“Enerji sektöründe nereye gidiyoruz?”, “Bu gidişatta gençlerimize düşen görevler nelerdir?” sorularına cevap getiren Pınar’ın konuşması yoğun ilgi gördü.

“Merkezinizde insan olmalı”

Enerji SA Dağıtım İşleri Müdürü Murat Pınar, elektrik sektöründe birinci kuralın “tükettiğin yerde üret” olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Avrupa’ya göre 30 kat daha hızlı elektrik tükettiğini ancak üretim noktasında hala üzerimize düşenlerin olduğunu belirten Pınar, bu esnada öğrencilere üç altın tavsiyede bulunarak, “Yaptığınız işin odağında insan yoksa, yaptığınız iş insana dokunmuyorsa orada bir problem var demektir. Hedeflerinizi belirlerken merkezinize öncelikle insanı koymalısınız. Burada, çalışma hayatınız başta olmak üzere bütün hayatınızda sizi bir adım öne taşıyacak üç şeyden bahsetmek istiyorum: Ters düşünün, bol bol okuyun ve daima pozitif olun. Böylece farkınızı ortaya koyabilirsiniz” diye konuştu.

Enerji SA İnsan Kaynakları Grup Müdürü Işılay Yüksel de, “Bizler artık fark yaratan bireyler istiyoruz. Karşımıza hayalleriyle gelmektense, hayallerini hedeflerine dönüştürmüş ve bu hedeflerini de doğru kelimeleri seçerek iyi bir biçimde anlatabilen iş arkadaşları istiyoruz” diyerek, iş hayatına yeni adım atacaklara kıymetli tavsiyelerde bulundu.

Energe Söyleşi Günleri, konuşmacılara hediye takdimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA