KDK Devreye Girdi Engelli Memur Adayları İşe Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesine atandığı halde işe girişi yapılmayan engelli memur adaylarının sorunu, Kamu Denetçiliği Kurumunun girişimiyle çözüldü.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile Ankara Büyükşehir Belediyesine memur olarak atandığı halde işe girişleri yapılmayanların sorunu, Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK) çözüldü.

KDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016/1 EKPSS ile memur olarak Ankara Büyükşehir Belediyesine ataması çıkanların bir kısmının işe girişleri, kanuni dayanağı olmayan sebeplerle bu yılın ekim ayına kadar yapılmadı.

İşe girişleri yapılmayanlar, KDK'ya müracaat ederek Ankara Büyükşehir Belediyesine 82 kişinin atandığını, teknik kadrolara ataması çıkanların işe başladıklarını ancak memur kadrosuna ataması çıkanların işe başlatılmadığını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

KDK, bu şikayet üzerine belediye yetkilileri ile görüşerek çözüm talebinde bulundu. Görüşmeler sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesine memur kadrolarına ataması yapılanların da işe girişleri gerçekleştirildi.

Sorunları çözüme kavuşturulan memurlar, ziyaret ettikleri Kamu Denetçiliği Kurumuna ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a teşekkürlerini ifade etti.
Kaynak: AA