Kaymakam Kılıç Açıklaması 'Türkiye, İslam Aleminin Bayraktarlığını Yapıyor'

Bitlis’in Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, Türkiye, İslam aleminin bayraktarlığını yaptığını belirterek, “Hocalarımızdan İslam aleminin dertlerine derman olacak öğrenciler yetiştirmelerini bekliyoruz” dedi.

Kaymakam Kılıç Açıklaması 'Türkiye, İslam Aleminin Bayraktarlığını Yapıyor'
Mutki’ye bağlı Koyunlu köyünde Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), Din Görevlileri Birliği Derneği ve Trabzon Kuran Kursları Dernekler Federasyonu tarafından “Güneydoğu’dan Doğu Karadeniz’e Kardeşlik Köprüsü” programı yapıldı. Alaiyye Erkek Kur’an Kursunda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Kılıç, Türkiye’nin İslam alemi için öncülük ettiğini vurgulayarak, “Karadeniz’den gelen hocalarımız var burada. Gönül köprülerinin kurulması için bu önemli bir adım. Biz birbirimizi tanıdıkça, bildikçe seveceğiz. Gönül köprülerinin kurulması için bu ziyaretler büyük önem arz ediyor. Buradaki öğrencilerimizde Karadeniz’e gitmek isterlerse destek olacağımızı bilmenizi isterim. Şu an İslam aleminin gözü Türkiye’de. O yüzden hocalarımızdan İslam aleminin dertlerine derman olacak öğrenciler yetiştirmelerini bekliyoruz. Şu anda İslam aleminin bayraktarlığını yapabilecek ülke konumunda olan Türkiye’de çok değerli gençlerimiz mevcut” dedi.

MEDAV Başkanı Tayyip Elçi ise, bu tür toplantılar ve ziyaretler için geç kalındığını belirterek, Kur’an kursları arasında diyalogun artması ile daha nitelikli çalışmaların yapılacağını söyledi.



Programa Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurezzak Ateş, MEDAV Başkanı Tayyip Elçi, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Mutki İlçe Müftüsü Cemil Meriç, kanaat önderleri, imamlar ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Kaynak: İHA