Kale, Avrupa Birliği Öğretmenlerini Ağırladı

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Acarlar Anaokulu koordinatörlüğünde Erasmus Programı çerçevesinde gerçekleştirilen Haklarımla Beni Koru Projesi kapsamında Aydın’a gelen yabancı öğretmen ve idarecileri kabul etti.

Kale, Avrupa Birliği Öğretmenlerini Ağırladı
Romanya, Bulgaristan, İtalya ile Yunanistan’dan gelen öğretmen ve idarecileri ağırlayan Başkan Kale; “Çocuklarımız, geleceğimizin teminatıdır. Bu yüzden onların eğitim ve öğretimlerine büyük önem veriyoruz. Yasalar ve olanaklarımız ölçüsünde ilçemiz genelindeki tüm eğitim kurumlarını maddi ve manevi anlamda desteklemeye, sorunlarını çözüme kavuşturmaya, çocuklarımızın daha sağlıklı ve modern kurumlarda eğitim görmeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Acarlar Anaokulu Öğretmeni Sevilay Ulubeli, Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin kendilerine gösterdiği ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ederken, amaçlarının çocuk hakları konusunda ulusal ve uluslar arası farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.



Çocuk hakları konusunda kültürler arası iletişim kurmanın önemli olduğuna vurguda bulunan Başkan Kale, “Her ülkenin kendine özgü eğitim modelleri bulunmaktadır. Bu modeller çocukların eğitimi ve hakları konusunda paylaşıldıkça ortak akılla daha güzel şeyler ortaya çıkacaktır. İncirliova Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren de eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmaları destekledik. Sizlerin girişimleriyle gerçekleşen bu çalışmalar öğrencilerimizin eğitim hayatlarına büyük katkı sağlayacaktır. Başta sizler olmak üzere programa katılan tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum” dedi.

Söz konusu proje kapsamında Yunanistan’dan 2, Bulgaristan’dan 8, Romanya’dan 5, İtalya’dan da 4 öğretmen ve idareci İncirliova’ya geldi. İncirliova Belediyesi Toplantı Salonunda misafirleri ağırlayan Başkan Kale, programa dahil olan tüm öğretmen ve idarecilere yerel ürünlerden oluşan birer hediye paketi takdim etti.
Kaynak: İHA