İsrail Askerlerinin Yaraladığı 2 Filistinliden Biri Hayatını Kaybetti

İsrail askerlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da vurarak yaraladığı 2 Filistinliden birinin hayatını kaybettiği bildirildi.



Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin Ramallah kentinin batısında, Halamiş Yahudi yerleşim birimi yakınlarında ateş açtığı 26 yaşındaki Muhammed Abdullah Ali Musa isimli Filistinli genç hayatını kaybetti." denildi.

Açıklamada, Filistin ile İsrail makamları arasında irtibatı sağlayan kurumun, Filistinli gencin ölüm haberini kendilerine resmi olarak tebliğ ettiği, İsrail makamlarının ayrıca cenazeye el koyulduğunu bildirdiği ifade edildi.

İsrail ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, "Halamiş Yahudi yerleşim birimi yakınlarında şüpheli bir aracın askerlere yanaştığı ve askerlerin karşılık vererek, araçtaki iki kişiyi yaraladığı" belirtilmişti.

Son dönemde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarındaki artış dikkati çekiyor. İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı veya araçla ezme girişiminde bulunduğu" iddialarıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor. İnsan hakları örgütleri, İsrail'i, saldırıda bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla suçluyor.

Resmi istatistiklere göre, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında 2015'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'de devam eden olaylarda, 2 Ürdün vatandaşı ve 269'u Filistinli ile birlikte 47 İsrail asker ve polisi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA