Hukuk Okuryazarlığı Projesi

Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, Türkiye Barolar Birliği'nin hayata geçirdiği "Hukuk Okuryazarlığı" projesinin Çorum'da da uygulanacağını söyledi.

Akpınar, baroda düzenlediği basın toplantısında, proje ile vatandaşları, günlük hayata ilişkin hakları ve hak arama yolları konularında bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, her hafta cuma günleri saat 14.00'de başlayacak konferanslarla katılımcılara tüketici hakları, aile içi şiddet, boşanma, çocuğa şiddet ve çocuk hakları, kira hukuku, işten çıkarmalar gibi günlük yaşamda karşılaşılabilecek konularda hukuki bilgiler verileceğini kaydetti.

Çorum İş Kadınları Derneği ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek olan konferanslarda toplumda hak, hukuk ve hukukun üstünlüğü bilincini pekiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Akpınar, "Bu proje kapsamındaki seminerlerde konular en yalın dilde, sıkıcı olmadan, görsellerle, tekniğe ve kanun maddelerine boğmadan vatandaşlarımıza anlatılacak. Yani hukukun 'ABECE'sini vatandaşlarımızın öğrenmesini sağlayacağız. Hakkını öğrenen vatandaşlarımız, hakkının ihlal edildiğini bilecek ve bu durumda konunun profesyoneli olan avukatlardan yardım alması gerektiğini de öğrenecek. İstiyoruz ki Çağdaş toplumlarda olduğu gibi işler sarpa sarmadan, işin içinden çıkılmaz noktalara gelinmeden avukatın eliyle hakkını alabilen vatandaşlarımız olsun." ifadelerini kullandı.

Akpınar, söz konusu projenin Çorum'un yanı sıra Amasya, Eskişehir ve Denizli barolarında da uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA