Hatay'a 300 Bekçi Alınacak

Antakya'ya 170 ve İskenderun ilçesine 130 bekçi alınacak.

Hatay'da, çarşı ve mahalle merkezinde görevlendirilmek üzere 300 bekçinin alınacağı bildirildi.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Antakya ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere 772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu çerçevesinde bekçi alımı yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Antakya ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere 772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu çerçevesinde bekçi alımı yapılacaktır. Antakya İlçe Emniyet Müdürlüğüne alınacak 170 çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için yapılacak müracaat ve tüm sınav işlemleri İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülecektir. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne alınacak 130 çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için yapılacak müracaat ve tüm sınav işlemleri İskenderun Kaymakamlığınca yürütülecektir."

Bekçilik için askerliğini yapmış ve 30 yaşını aşmamış, en az lise veya dengi okul mezunu Türk vatandaşı erkekler başvurabilecek.

Başvuracakların en az 1,67 metre boyunda, beden kitle endeksinin 18 ila 27 arasında olması, kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmaması, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemesi gerekiyor.

Başvuruların 06 Kasım- 05 Aralık tarihleri arasında Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Personel Büro Amirliğine yapılacağı bildirildi.

Adaylar, ilk olarak 11-15 Aralık'ta yapılacak sözlü sınava girecek. Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Yazılı sınav, 23 Aralık'ta yapılacak. Bu sınavda başarılı olanlardan kontenjanlara göre asil ve yedek aday listesi oluşturulacak. Sınav puanları eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecek.

Başvuru süreci ve sınav hakkındaki detaylar Hatay Valiliği resmi internet sitesi www.hatay.gov.tr adresinde bulunuyor.
Kaynak: AA