Geri Dönüşümle Ekonomiye Büyük Destek

Çankaya Belediyesi, 2014 yılından bu yana topladığı 50 bin 19 ton kağıt atıkla 850 bin 323 ağacın kesilmesini önledi, 1 milyon 325 litre su ve 205 milyon kilowatt elektrik tasarrufu sağlanmasına destek verdi.

Geri Dönüşümle Ekonomiye Büyük Destek
Çankaya Belediyesi doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarını her geçen gün artırarak sürdürüyor.Birbiri ardına yeni parkları halkın hizmetine sunan belediye, geri dönüşüm konusunda da tüm hızıyla ilerliyor. Belediye, 2014 yılından bu yana sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarıyla toplam 541 bin 725 megawatt saat elektrik tasarrufu, 1 milyon 325 litre su tasarrufu sağlanmasına destek verdi. 850 bin 323 ağacın da kesilmesini önlemiş oldu.

“Doğaya ne verirseniz doğa size onu verir”

Ambalaj atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasının doğaya önemli ölçüde katkı sağladığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Geleceğimizi düşünerek doğaya sahip çıkmalıyız. Biz belediye olarak açtığımız yeşil alan ve parklarla doğaya katkı sağladığımız gibi geri dönüşüm çalışmalarımızla da hem doğaya hem ülkemiz ekonomisine büyük bir katkı sağlıyoruz. 2015 yılında Avrupa Birliği İklim ve Enerji Paketi kapsamında sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanmasında yerel yönetimlerin çabalarını desteklemek için 2020’ye kadar karbondioksit salım oranını yüzde 20’nin altına çekmeyi taahhüt eden başkanlar sözleşmesini imzaladık. Doğaya ne verirseniz doğa da size onu verir. Biz bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyor, mümkün olduğunca doğaya katkı sunuyoruz” diye konuştu.



“Ambalaj atıkları geri dönüşüme”

2014 yılı Nisan ayından itibaren 740 adet konteyner ve kumbara ile kapalı mekanlar için 13 bin 741 adet iç mekan kutusu dağıtımı gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, bu çalışmaların karşılığında 103 bin 230 ton ambalaj atığı toplanmasını sağladı. Ambalaj atıkların toplanması ile doğaya ve çevreye zarar veren birçok maddenin zararının önüne geçiliyor. Ayrıca toplanan maddelerin geri dönüşüm yoluyla tekrar ülke ekonomisine kazandırılması sağlanmış oluyor. Vatandaşlardan geri dönüştürülebilecek atıkları ayrı biriktirmeleri yönünde hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunan Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm konteyner ve kutuların dolması halinde de anlaşmalı oldukları firmaların aranabileceği bilgisini verdi. Vatandaşlar, Belediye ile anlaşmalı atık toplama yetkili firmaların, bölgelerine göre toplama yaptıkları mahallelerin listesi ve telefon numaralarına belediyenin web sayfası Geri Dönüşüm Hizmetlerinin yer aldığı bölümden ulaşabiliyor.
Kaynak: İHA