Eşekli Muhtar Eşeğini Yeniledi

Antalya’nın Serik ilçesinde ’eşekli muhtar’ olarak bilinen eski mahalle muhtarı 59 yaşındaki Fikri Şimşek, canlı hayvan ihalesinde eşek alarak eşeğini yeniledi.

Eşekli Muhtar Eşeğini Yeniledi
Bütünşehir yasasıyla mahalle statüsü düşürülen Yunuslar mevkiinin 4 dönem muhtarlık görevini yürüten ve eşeğiyle yaptığı eylemlerle ’eşekli muhtar’ olarak tanınan Fikri Şimşek, ihaleden yeni eşek satın aldı. Gebiz Orman Şefliği ekipleri ormanda üzerinde kaçak odun yüklü bir eşeğe el koydu. Ekiplerin el koyduğu eşeğin sahibi bulunamayınca, eşek Gebiz Orman İşletme Şefliği bahçesine getirildi.

Daha sonra eşek yapılan canlı hayvan ihalesi ile satışa çıkarıldı. Gebiz Orman Şefliğinde 24 Ekim Salı günü yapılan canlı hayvan ihalesine katılan ‘eşekli muhtar’ Fikri Şimşek sahipsiz eşeği satın aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunluk çağrısına kendisinin de kulak verdiğini ifade eden Fikri Şimşek, yıllarca birçok hizmetin yerini bulmasını eşeğiyle yaptığı eylemlerle sağladığını söyledi.

Şimşek, “Mevcut eşeğim yaşlandı ve artık üzerinde bir metal yorgunluk çöktü. Bundan yaklaşık iki ay önce Gebiz Orman İşletme Şefliği’nin ormanda üzerinde odun yüklü eşek bulmuşlar. Eşeğin sahibi çıkmayınca Gebiz Orman İşletme bahçesine bağlayıp kaderine terk etmişlerdi. Bende 2 ay boyunca elimden geldiğince samanını suyunu verdim. Eşeğin ihale ile satılacağını duyunca ihaleye girerek eşeği ihaleden satın aldım. İhaleden aldığım eşek daha genç ve bu eşek ile daha çok hizmetleri memleketimize getireceğiz. Yaşlanan ve metal yorgunluğu olan eşeğimi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ederek hayvanat bahçesinde sergilenmesini Menderes Türel’den isteyeceğim” dedi.

Kaynak: İHA