Edirne'den Kısa Kısa

Saadet Partisi Meriç İlçe Kongresi yapıldı.

Saadet Partisi Meriç İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, kongrede yaptığı konuşmada, Saadet Partililerin Milli Görüş davasına sahip çıktığını söyledi.

Geçen hafta Lalapaşa ve Süloğlu kongrelerini gerçekleştirdiklerini anlatan İriş, "Kongrelerimizle güçlenen, yenilenen teşkilatlarımız daha bir azimle yoluna devam ediyor. Saadet Partisi Türkiye'nin sigortasıdır. Geleceğinin yol haritasıdır. Köklerimiz bin yıllık tarihimize dayanıyor. Yüzümüz istikametimiz geleceğe bakıyor. Bir bakıma, kökü mazide olan atiyiz." diye konuştu.

Ahlak ve maneviyat düsturuyla yola çıktıklarını belirten İriş, şunları kaydetti:

"Hedefimiz yeniden büyük Türkiye'yi kurmaktır. Soruyorum size başka çare var mı? Yeniden büyük Türkiye'yi kuramazsak, bu halimizi de koruyamayız. Yerimizde dahi duramayız. Yeniden Büyük Türkiye'yi kurduğumuzda adil temeller üzerine inşa edilecek, yeni bir dünyayı kuracağız. Milli Görüş hükümet olduğunda bunun temellerini en çok nüfusa sahip sekiz Müslüman ülkeyi bir araya getirerek attı. D-8 denen bu uluslararası organizasyon barışın ve kalkınmanın en önemli adımıdır. Bize, Avrupa Birliği'nden, Amerika'dan fayda gelmez. Yaşamakta olduğumuz olaylar bunu bize gösteriyor. Güçlü olmak zorundayız. Yerli sanayimiz, ziraatımızı, ticaretimizi güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Komşularımızla ve İslam ülkeleriyle dayanışma içinde olmak zorundayız. Bizim tarihimiz, inancımız bunu gerektiriyor."

Kongreye, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

-İyi Parti'nin toplantısı

İyi, Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın, “Türkiye iyi olacak iddiası ve temennisiyle yola çıktık. Türk siyasetinin boşalan merkezine ve orada siyaset yapma iddiasıyla yola çıkan bir hareketiz” dedi.

Kentteki bir kafede basın mensuplarıyla bir araya gelen Akalın, partinin kurulum aşaması ve hedefleri hakkında açıklamada bulundu.

Akalın, İyi Parti’nin temel gündemini ekonominin oluşturduğunu belirtti.

Akalın, partinin 2 yıllık bir süreç içerisinde kurulduğunu ve ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye iyi olacak iddiası ve temennisiyle yola çıktık. Genel Başkanımız hemşehrimiz Meral Akşener. Türk siyasetinin boşalan merkezine ve orada siyaset yapma iddiasıyla yola çıkan bir hareketiz. İyi Parti, insanlarımızın hiç birinden taşıdıkları mevcut sıfatları değiştirmek isteyen bir siyasal hareket değil.

Bu partiyle birlikte hareket eden insanlarımız kendilerini ister ülkücü, solcu, muhafazakar diye benzer kimliklerle tanımlayabilirler. İyi Parti bu siyasi alt kimliklerle ilgilenmiyor. Partiye katılımlarında yüksek olacağını düşünüyorum. Edirne'de 10 bin üyenin üzerine çıkacağımızı düşünüyorum."

Kaynak: AA