Durak Dışı Yolcu Almadığı Gerekçesiyle Otobüs Şoförünü Darp Etti

Samsun’da 18 yaşındaki bir genç, 50 yaşındaki otobüs şoförünü durak harici yolcu almadığı gerekçesiyle darp etti.

Durak Dışı Yolcu Almadığı Gerekçesiyle Otobüs Şoförünü Darp Etti
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Atatürk Bulvarı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsünde saat 12.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Belediyeevleri Durağı’ndan kalkarak Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) giden Yusuf Savaş’ın (50) kullandığı 55 ACZ 23 plakalı özel halk otobüsüne saat 12.17’de Samsunspor Durağı’ndan binen Mertcan B. (18), belli bir süre ilerledikten sonra durak olmayan bir yerde otobüs şoföründen gösterdiği yolcuları alması için durmasını istedi. Otobüs şoförü Yusuf Savaş ise durak harici yolcu alamayacağını söyledi.

Bunun üzerine sinirlenen gencin şoföre hakaret ederek saldırdığı ve darp ettiği iddia edildi.

Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Meydanı Ekspress Durağında otobüsü durduran şoför Yusuf Savaş, polisi arayarak kendisini darp eden kişiden şikayetçi oldu. Bu sırada otobüsteki yolcular boşaltılarak başka bir otobüse nakledildi.

Olay yerine gelen motosikletli polis ekipleri, otobüs şoförünü darp ettiğini kabul eden Mertcan B.’yi kelepçeleyerek gözaltına aldı. Otobüs şoföründen özür dileyen ve şikayetini geri çekmesini isteyen gencin talebini otobüs şoförü kabul etmeyerek şikayetçi olduğunu polis ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine gözaltına alınan Mertcan B. karakola götürülürken, otobüs şoförü ise darp raporu almak için hastaneye gitti. Olayda otobüs şoförünün yüzünün bazı yerlerinde açılma ve kanamalar meydana geldi.

Yolcunun durak haricinde yolcu almadığı gerekçesiyle kendisine saldırıldığını belirten otobüs şoförü Yusuf Savaş, “Darp eden genç, durak harici yolcu almadığım için bana küfür etti. Ben de, ‘O nasıl bir küfür’ dedim. Geldi bana vurdu. Suratıma yumruk attı. Yüzümde kanamalar oldu. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Olayla ilgili otobüs içerisindeki kameralar incelemeye alınırken, soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA