Cumhurbaşkanı'na Hakarete Tepki

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir parti yetkilisi tarafından hakaret içerikli sözleri dolayısıyla tepki gösterdi.

Yurdunuseven, teşkilat binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta bir parti yetkilisinin Cumhurbaşkanına ahlak ve edebe aykırı şekilde beyanatta bulunduğunu belirterek, "Biz bu beyanı şiddetle kınıyoruz. Çünkü halkımızın yüzde 51'den fazla yüzde 52'ye yakınının oyunu almış halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanına bu yakışıksız ifadeleri söylemek bizce yanlış bir hareket, bizce olumsuzca bir davranıştır. Kendi partilerinde kim diktatör ona baksınlar onu görsünler istiyorum." ifadelerini kullandı.

İlçe kongreleri kapsamında, Çay ilçesinde İbrahim Türkan, Sultandağı'nda Mustafa Genç, Hocalarda Salih Sarı, Kızılören'de Mehmet Kaya ile yollarına devam edeceklerini ifade eden Genç, toplam 16 ilçenin kongresini tamamladıklarını belirtti.

Yurdunuseven, şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki Cumartesi günü de Dinar ve Başmakçı'daki kongrelerimiz ile birlikte tüm ilçelerdeki kongrelerimizi bitirmiş olacağız. Yine geçen hafta artık partisini de anmak istemiyorum bir partinin yetkilisi. Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında hakikaten ahlak ve edebe aykırı bir şekilde bir beyanatta bulundu. Biz bu beyanı şiddetle kınıyoruz. Çünkü halkımızın yüzde 51'den fazla yüzde 52'ye yakınının oyunu almış halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanına bu yakışıksız ifadeleri söylemek bizce yanlış bir hareket, bizce olumsuzca bir davranış. Kendi partilerinde kim diktatör ona baksınlar onu görsünler istiyorum. Dokuz seçim kaybetmiş buna rağmen koltuğu bırakmayan kimdir baksınlar."

İstişareye önem veren her zaman için kongrelerle çalışan kongrelerle gelen ve kongrelerle giden bir teşkilata sahip olduklarını ifade eden Yurdunuseven, şöyle devam etti:

"Tabi bunun içinde öncelikle istişare mekanizmamız çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Gerekli görüşmeler yapılıyor daha sonra akabinde de kim devam edecekse kiminle yola devam edeceksek buna karar verip devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu güne kadar hem kongrelerle hemde halkımızın oylarıyla iktidara gelmiş, Cumhurbaşkanı ve genel başkanımız olmuş bir kişidir."

Kaynak: AA