Belçika'daki Türk Kardeşlerden Türk Ordusuna Anlamlı Parça

Belçika’da Fatih ve Salih isimli ikiz kardeşler tarafından kurulan rap grubu Nefes, sınır güvenliği için yapılan operasyonları desteklemek amacıyla Türk ordusuna ithafen anlamlı bir parça hazırladı.

Belçika'daki Türk Kardeşlerden Türk Ordusuna Anlamlı Parça
Aslen Ardahan Posoflu olan Belçika doğumlu ikizlerden oluşan Nefes grubu, “Şanlı Operasyon” adlı anlamlı bir parça hazırladı. Fatih ve Salih Özer isimli kardeşler İHA’ya verdikleri özel röportajda, “Şanlı Operasyon” parçasını ve klibini Türk askerine ithafen hazırladıklarını ifade etti.

Diğer manasız ve anlamsız parçalarla piyasaya çıkan rap gruplarının aksine dini ve milli değerleri ön plana çıkararak bu sektöre bir alternatif sunduklarını dile getiren kardeşler, Türkiye’de sınır güvenliği için yapılan operasyonları desteklemek amacıyla böyle bir parça hazırlamaya karar verdiklerini belirtti.

Grup Nefes’in Belçika doğumlu ikiz kardeşlerden oluştuğunu ifade eden Fatih, “Ben Fatih Özer, ikiz kardeşim Salih Özer. İkimiz de Belçika’da ikamet ediyoruz. Aynı zamanda Belçika’nın başkenti Brüksel’de Yüksek Lisans eğitimimizi sürdürüyoruz, Ekonomi üzerine” dedi.

Grup Nefesi ve grubun amacını anlatan Fatih, “Dünyadaki ve özellikle de Avrupa’daki kötü gidişat ve Müslümanlara karşı olumsuz toplumsal gelişmeler, bilhassa buradaki ecnebi sistemin bilinç ve kasıtlı olarak, Türk çocuklarımızı, gençlerimizi ve kızlarımızı yanlış yollara kanalize etmekte. Biz de bu konuda kendimizi ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Grup Nefes’in başlangıcının küçük yaşlara dayandığını belirten Salih ise “Küçük yaşlardan itibaren İslam yolunda, dinimiz uğrunda bir davamız var bizim; Etkin Türk İslami rap müziği diye tanımlayabiliriz. 2007 yıllarında, yaklaşık 16-17 yaşlarındayken amatör şarkı ve klip çalışmalarımıza başladık. İlk stüdyo kayıtlarımıza başladık ve akabinde 2010 yılında profesyonel bandrollü albümümüzle hayranlarımızın karşısına çıktık. İstanbul’da bir plak şirketiyle anlaştık. Yaptığımız rap müziği, amacı olmayan, erozyona uğratılmış din algısından ve içi boş, manasız, ehli küfürün yaptığı rap müziğine karşı bir manifesto olması yanı sıra bir alternatif sunuyoruz” diye konuştu.



“Şanlı Operasyon”

En son çalışmalarının “Şanlı Operasyon” klibi olduğunu belirten Salih, “Türk Milletimizin şanlı askerine, ordusuna ithafen hazırlanmıştır. Türkiye’mizin söz konusu operasyonla kendi güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Vatanımıza ve vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya gereken cevabı vermemiz gerekiyordu. Biz davetçi ve ayrıca gurbetçi bu yönde kendimizi ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Tek bayrak ve tek vatan altında ve o bilinçte her türlü bedeli vermeye razıyız. Bu yolda da mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz” dedi.

Fatih ise Türk odlusu tarafından gerçekleştirilen bu operasyon bir savaş olmadığını, Türkiye’nin kendi sınır güvenliğini sağlama adına yaptığı bir müdahale olduğunu söyledi.



Yakınlarda tekrar hayranlarının karşısına bandrollü albümle çıkacaklarını ifade eden Salih, “Sürprizlerimiz var. Bizi merakla bekleyin” dedi.

Salih, Belçika’daki Türk rapine ilişkin, “Genelde raplar içi boş, manasız oluyor. Bizde bunlara bir alternatif getirdik. Gençlere de bu yönde ulaşabilmenin en güzel metod olarak varsaydık” diye konuştu.

Salih, Belçika’da Türk rapinde şuanda fazla kişinin aktif olmadığını belirterek, “Bizler aktifiz ve birkaç arkadaşımız daha var. Onlar da piyasadalar hala ve kendilerince çalışmalar yapıyor. Birbirimizi genelde destekleriz. Şu anda onlar farklı biz de farklı projelerde çalışıyoruz ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA