Bayburtlu Kadınlar Belediye Projelerini Yerinde İnceledi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburtlu Kadınlar Derneği ile beraber yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Bayburtlu Kadınlar Belediye Projelerini Yerinde İnceledi
Eşi Zeynep Memiş, Belediye Meclis Üyesi Esma Okumuş, Bayburtlu Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Karabulut ve dernek üyeleri ile incelemelerine Valilik binası arkasındaki alanda yapımı devam eden Kapalı Otopark ve Kent Meydanı projesinden başlayan Başkan Memiş proje ile ilgili misafirlerini bilgilendirdi.

Kaleardı Şehir Parkı

Kapalı Otopark ve Kent Meydanı projesi incelemesinin ardından tamamlandığında Kaleardı Mahallesi’ne canlılık getirerek çehresini değiştirecek olan Kaleardı Parkı’na geçen Başkan Mete Memiş ve beraberindeki heyet burada gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip ettiler. İçerisinde yer alacak olan sosyal donatılarıyla Bayburt’un çekim noktalarından biri olması beklenen Kaleardı Park’ta da bir müddet daha incelemede bulunan Başkan Memiş ve Bayburtlu Kadınlar Derneği üyeleri hızla devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Güneş Enerjisi Santrali ve Tarım Yerleşkesi

Belediye Başkanı Mete Memiş ve beraberindeki heyet buradan Bayburt Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından olan ve şubat ayında üretime başlayan Güneş Enerjisi Santraline geçtiler. Belediyeye yıllık 750 bin dolar gelir sağlayacak olan 4 MGW gücündeki santral hakkında yetkililerden brifing alan heyetin incelemeler kapsamındaki bir sonraki durağı yine Şingah Mahallesi Düzlük mevkiinde yapımı devam eden bölgenin ilk Tarım Yerleşkesi oldu. Başkan Memiş ve Bayburtlu Kadınlar Derneği üyeleri tarım ve hayvancılık adına her şeyin yer alacağı yerleşkede hummalı bir şekilde devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

Yöresel Ürünler Pazarı ve Kapalı Otopark

Başkan Memiş ve beraberindeki heyetin daha sonraki durağı Kadızade Mahallesi’nde yapımı devam eden Yöresel Ürün Pazarı ve Kapalı Otopark Projesi oldu. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Semerciler Caddesi’nde de otopark sorununun sona ereceğini belirten Başkan Memiş, aynı zamanda şehre bir yöresel ürün pazarının, mahalleye ise örnek bir parkın kazandırılacağını dile getirdi.

Saklı Cennet

Heyetin son durağı ise şehrin 2 km dışında Çoruh Nehri kenarında yer alan Bayburt’un ilk ve tek tatil köyü olan Saklı Cennet Tatil Köyü oldu. Başkan Memiş ve Bayburtlu Kadınlar Derneği üyeleri burada da büyük şehirlerin kalabalık ve yoğun temposundan kaçmak isteyen şehir dışında yaşayan Bayburtlular ile diğer misafirlerin çokça tercih ettiği Saklı Cennet Tatil köyü hakkında sorumlulardan bilgi aldılar.

Bayburtlu Kadınlar Su Kesintilerinden Kurtuldu

Proje alanlarını gezdirdikten sonra Şair Zihni Kent Ormanı’nda Bayburt Belediyesi’ne ait otantik tandır evinde Bayburtlu kadınları ağırlayan Belediye Başkanı, projeler ile ilgili bilgilendirmesine burada devam etti. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Bayburt’ta su kesintilerinin tarihe karıştığını, aynı zamanda sudaki kireç oranın düştüğünü bunun sonucunda da Bayburtlu kadınların duasını aldığını dile getiren Başkan Memiş, Bayburt Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın yaptığı su analiz sonuçlarında şehir şebeke suyunun her zaman temiz çıktığını ve çeşmeden akan suyun rahatlıkla içilebileceğini söyledi.

Yine alt yapı kapsamında fiziksel ve biyolojik arıtma özelliği ile faaliyete geçen atık su arıtma tesisi sayesinde şehrin hiçbir noktasında Çoruh’a kanalizasyon akmadığını, bunun sonucunda da Çoruh’un geleceğe tertemiz aktığını bildirdi.

Aile Yaşam Merkezi Artık Sizin Eviniz

Bayburt Belediye Başkanı Memiş, son olarak kadınları çok yakından ilgilendiren ve bölgede ilk olma özelliği taşıyan Aile Yaşam Merkezi hakkında da kadınları bilgilendirdi. Temmuz 2017 de hizmete açılan ve tamamen bayanlara hizmet eden Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’ne davet ettiği kadınlara verdiği bilgide şunları söyledi:

“Aile Yaşam Merkezi artık sizin eviniz; oraya gittiğinizde kimse size niye geldiniz diye sormayacak. İstediğiniz zaman oraya gidip gezebilirsiniz, çayınızı ve kahvenizi içebilirsiniz. Kitabınızı gazetenizi burada okuyabilirsiniz. Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen sosyal ve sportif faaliyetlerden, sağlık eğitimlerinden, dini sohbetlerden, yaşam koçluğu ve hukuk danışmanlığı hizmetlerinden sizlerde yararlanabilirsiniz. Çok memnun olacağınız, çok hoşunuza gidecek bir mekânı bölgemizde ilk olarak biz Bayburt’a kazandırdık. Yalnızca bayanlara hizmet ediyor. Çalışan personelimiz de bayanlardan oluşuyor. Yaşlı genç hiç fark etmez; yediden yetmişe bütün bayanlara merkezimizin kapısı açıktır.”

İnşallah Daha da Güzel Şeyler Olacak

Bayburt’un daha da güzel olacağını belirten Başkan Memiş, “En iyisiyle güzeliyle Bayburt’a hizmet edeceğiz. Başka şehirlerde gördüğünüz imrendiğiniz cadde ve sokakları, park ve sosyal alanları inşallah Bayburt’ta da görececeğiz. Sayın bakanımızın da katkılarıyla biz de gereken emeği ortaya koyduk. İnşallah daha da güzel şeyler olacak” ifadelerini sözlerine ekledi.

Bayburtlu Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Karabulut ise, yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Memiş’e ilgisinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti ve Bayburt’ta gerçekleşen faaliyetleri yerinde gezerek kendileriyle paylaşılmasının çok memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Birçok yeniliğin ve değişimin kadınları da yakından ilgilendirdiğini dile getiren Karabulut, verimli bir program olduğunu ifade ederek yapılan çalışmalardan dolayı Bayburtlu kadınlar adına Başkan Memiş’i tebrik etti.
Kaynak: İHA