Başkan Türel, Hindistanlı Turizmcilerle Buluştu

Başkan Türel: 'Bu yıl yine 10 milyondan fazla ziyaretçimiz var. Antalya’da aynı otelde Rus İranlı İsrailli Ortadoğulu turistler birlikte tatil yapıyor. Farklı ülkelerden gelen 10 binlerce Asyalı ve Avrupalı burayı ikinci evi olarak seçiyor'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, farklı ülkelerden gelen 10 binlerce Asya ve Avrupalının Antalya'yı ikinci evi olarak seçtiklerini bildirdi.

Türel, Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde, Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu'nun üyesi turizmcilerle bir araya geldi.

Türel, burada yaptığı konuşmada, Hindistan'ın Türkiye için önemli olduğunu, her Türk vatandaşının Hindistan'a sempatiyle baktığını söyledi. "Hindistan bizim için Babür Şah'ın, Cihanşahın, Gandi'nin dost ve barışçı ülkesidir." diyen Türel, Hindistan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerden çok memnun olduklarını ifade etti.

Son yıllarda Türkiye ve Antalya'da Hindistan'dan gelen ziyaretçilerin sayısının arttığına dikkati çeken Türel, iki ülke arasında kültürel ve ekonomik ilişkilerin çok istedikleri seviyede olmadığını söyledi.

Yöneticilerin ve turizmcilerin çabalarıyla ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin artmasını beklediklerini kaydeden Türel, "1980 başlarında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı 70-80 bindi. Bu rakam 2000 yılında 3,2 milyona çıktı, 2014 yılında ise 11 milyon oldu. Bu yıl yine 10 milyondan fazla ziyaretçimiz var. Antalya’da aynı otelde Rus- İranlı- İsrailli -Ortadoğulu turistler birlikte tatil yapıyor. Farklı ülkelerden gelen 10 binlerce Asyalı ve Avrupalı burayı ikinci evi olarak seçiyor." dedi.

Antalya'da 2 bin 500 civarında bir turistik tesis bulunduğunu anlatan Türel, "Dünyada 5 yıldızlı otel sayısı itibari ile birinci ülke Çin, 2’nci ülke Türkiye, 3’üncü ülke ise İtalya'dır. Ülkemizdeki 600, 5 yıldızlı tesisin 400'üne sahip Antalya, turistik tesis kapasitesi ile de İtalya ile yarışıyor. Antalya, Türk turizminin geceleme kapasitesinin % 64'ünü gerçekleştiriyor ve dünyada en fazla mavi plaj sayısına sahip olan bir şehirdi." diye konuştu.

Kaynak: AA