Başkan Aydın Son Noktayı Koydu

Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, bazı aksaklıklar nedeni ile yapımı geciken Ağrı Devlet Hastanesi’nin Kasım ayı içerisinde teslim alınacağını, ardından taşınma sürecinin başlayacağı müjdesini verdi.

Başkan Aydın Son Noktayı Koydu
Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, İHA muhabirine yaptığı özel açıklamada AK Parti’nin yeni bir yapılanma içerisinde olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi tevdi etmesinden sonra Ağrı’da teşkilat yapısında yeni bir heyecan yaratmak ve çalışma başlatmak için bir değişim başlattıklarını söyledi.

Yapılan değişimle birlikte Ağrı’da AK Parti’nin eski günlerine döneceğine inandığını savunan Aydın, eski başarıların tekrardan yakalanacağını belirtti.

AK Parti teşkilatının il, ilçe, belde ve köylerde sahaya inerek kendisini hissettirmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, öncelikle teşkilatlanma yapısında olduklarını ve bunun bitmesinin ardından bu çalışmaları devam ettireceklerini ifade etti.

Yeni yapılan ve bitme aşamasına gelen Ağrı Devlet Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın, “Öncelikle yeni hastanemiz yapılıyor. En son geçen Ankara genişletilmiş il başkanları toplantımızda Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve bakan yardımcımız ile görüştük. Bu konunun detayını inceledik, istişare ettik. Daha sonra geldim buraya inceledim. Mevcut inşaatımız ne aşamada, gittim kendi gözlerimle gördüm. İlgili yetkili arkadaşlardan da bilgiler aldım. Bütün bunlarla birlikte şu anda yeni yapılan devlet hastanemizin 20 günlük bir işi var. Bu hızla kısa süre içerisinde bitecek inşallah.Türkiye sağlık alanında bir devrim yaşıyor. Şehir hastaneleri, sağlık kompleksleri yapılıyor. Ama Ağrı’da bu konuda eksiklikler var, istediğimiz şeyler değil. Çok şükür bu hastanemizin bitmesi ile birlikte o seviyeyi yakalamış olacağız. Hastanemizin bitmesinden sonra taşıma işlemleri devam edecek. Bu taşıma işlemi 3 ay sürer muhtemelen. Malzemeler, cihazlar alınacak. İç dizaynı yapılacak bütün bunlarla birlikte 3 aylık bir zaman zarfında bunlar gerçekleşecek. Bunu yaparken şunu düşündük hayırlısıyla bu hastanemiz bitiyor. Ağrılı hemşerilerimiz bugüne kadar sabretmişler. Hükümetimizde böyle güzel bir imkânı vatandaşlarımıza sunmuş. Bunu yaparken sağlıklı bir şekilde yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni mevcut devlet hastanesine taşıyacağız’

Yapılan yeni devlet hastanesi’ne diğer hastanelerin taşınması halinde büyük bir yoğunluğun yaşanacağını ifade eden Aydın, “Bütün hastanelerin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile birlikte yeni hastaneye taşınması yeni bir yığılmaya sebep olur düşüncesiyle hareket ettik. Bunu önlemek için 2 gün önce Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan ile görüştüm. İnşallah devlet hastanemizin yeni yapılan devlet hastanesine taşınması ile birlikte biz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni mevcut devlet hastanesine taşıyacağız. Bunun için bir çalışmamız var. Sayın valimizin, milletvekilimizin, bürokrasimizin böyle bir çalışması var. Bunu neden yapıyoruz çünkü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz fiziki şartlar bakımından hastane kullanımına elverişli değil. Dolayısıyla bir an önce bu kardeşlerimizi mevcut devlet hastanemizi tadilattan geçirip hükümetimizin yapacağı ödenekle birlikte hızlı bir şekilde tadilattan geçirip onu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanma noktasında bir gayretimiz ve çalışmamız var. Mevcut devlet hastanesi için bugünlerde bir ekipte gelecek. Hastanenin depreme elverişlilik durumu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kullanımına uygunluğu noktasında bir çalışma yapacaklar. Bunun bir avantajı da var. Ben esnafları her zaman geziyorum, ziyaret ediyorum. Sadece merkezde ki esnaflarımızı değil, mahallelerde ki bakkallarımıza kadar geziyorum. Dün yüzüncü Yıl Mahallesi’ne gittim vatandaşlar ve esnaflarla görüştüm. Bu çalışmayı kenar mahallelerimizde de yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘400 yataklı bir hastane az bir hastane değil’

Ağrı Devlet Hastanesi yakınında bulunan esnaflarla bir araya gelerek sorunları dinlediğini kaydeden Aydın, “Bunu yaparken ben mevcut devlet hastanesi karşısında 150 civarında esnafımız var. Oradaki esnaf kardeşlerimizle de istişare ettik. Bize dediler ki devlet hastanesi bitmek üzere mevcut hastaneyi taşıyacaksınız, Allah hayırlı uğurlu etsin. Ama bu caddemizi de canlı tutmamız gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni buraya taşımalıyız. Buradaki esnafımızın devlet hastanesinin karşısında bulunan caddedeki esnafımızın böyle bir talebi var. Bizde esnafımızın talebine cevap vermek manasında böyle bir çalışmanın içerisine girdik. İnşallah yeni devlet hastanesi 25 gün içerisinde bitiyor. Yeni yapılan hastanede alınacak yeni cihazların montalanması, hastanenin iç dizaynı yapılıyor. Yeni devlet hastanesinde anjio bölümü var. Hatta buna ilişkin olarak farklı bölümlerin gelmesi noktasında çalışmalarımız var, maksat biraz daha kapsamlı bir hastane yapmak. Yeterince doktor, uzman doktor ve personelimiz var. Vatandaşlarımızın daha rahat etmeleri için çalışma içerisindeyiz. Dediğim gibi hastane 20-25 gün sonra bitiyor, ama taşınma biraz uzun sürebilir. 400 yataklı bir hastane az bir hastane değil. Malzeme taşınması alınacak malzemelerin yerleştirilmesi 3 ay sürer. Biz bir an önce bu hastanemizin iç dizaynını bitirip vatandaşlarımızın orada sağlık tedavilerini yapmaları noktasında gayret içerisindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA