'Bağımlılıklarla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız' Toplantısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanlığımız ile Süleymanpaşa İlçe Kaymakamlığımız ortaklaşa "Bağımlılıklarla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız" konulu toplantı düzenledi.

'Bağımlılıklarla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız' Toplantısı
Yerel aktörlerin bir araya getirilerek, bağımlılıklarla mücadelede farkındalık bilincini artırarak, ortak aklın kullanmasının hedeflendiği toplantıya Süleyşmanpaşa Kaymakamlığına bağlı yetkililer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlar, okul müdürleri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği mensupları katıldı.



“71 bin 755 kişiye bağımlılık eğitimi verildi”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fuat Asım Arvas, bağımlılıklarla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Arvas, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı okullarımızda devam ediyor. Şu ana kadar 11 formatör, 209 uygulayıcı rehber öğretmen, bin 986 öğretmen, 56 bin 983 öğrenci ve 12 bin 566 memur, veli, şoför, kantinci olmak üzere Tekirdağ genelinde toplam 71 bin 755 kişiye bağımlılık eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konudaki çalışmalara her zaman destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz“ dedi.



“Bağımlılıkla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz”

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ise, bağımlılıklarla ilgili tehlikenin boyutlarını anlattı. Bu konuda yapılacak her çalışmanın anlamlı olduğunu ifade eden Kaymakam Yurt, “Ailelere çok iş düşüyor. Bu nedenle Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanlığı ile birlikte "Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız" konulu bir toplantı düzenleyerek, çözüme en fazla katkı sağlayacak tarafları bugün burada toplanmalarını sağladık. Süleymanpaşa Kaymakamlığı olarak bağımlılıkla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar ile TBM Tekirdağ Koordinatör Formatörü Bingül Uzel tarafından, bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayacak kapsamlı sunumlar yapıldı. Sunumda, aile, okul, çocuk dengesinin sağlıklı bir iletişimle mümkün olacağı, bu nedenle ailelerin dikkat etmeleri gereken hususlar, bağımlılığın izlenmesi, bağımlılığa neden olan faktörlerin neler olduğu, önleme ve kollama faaliyetinin nasıl olması gerektiği hususlarında kapsamlı bilgiler verildi.



“Tüm ilçelerde toplantı yapacağız”

Toplantının kapanışında söz alan Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar, bu toplantı dolayısıyla Süleymanpaşa Kaymakamlığına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, il ve ilçe kurum müdürlerine, muhtarlara, okul müdürlerimize, rehber öğretmenlere, okul aile birliği başkan ve yöneticilerine, katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Çelikayar, “TBM, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı kapsamında, Türkiye’de ilk defa Tekirdağ’da ortak aklı kullanmak üzere düzenlenen "Bağımlılıklarla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız" konulu toplantımızı bundan sonra diğer ilçelerimizde de aynı formatla yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA