Akyurt'ta 'Okur Yazar Buluşması' Etkinliği

Ankara'nın Akyurt ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından, çocuk romanı yazarı Hanzade Servi ile öğrencilerin buluştuğu bir söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

Akyurt Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi Dağ ve yazar Servi katıldı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Servi, okulda ve okul dışında öğrencilerin kendilerini geliştirmek ve başarıyı yakalamak için çaba göstermesi gerektiğini belirterek, karşılaşılan engellerin ise kendine güvenle aşılabileceğini söyledi.

Akyurt Belediye Başkanı Ayantaş da Servi'nin konuşmasında, "Kendi korkularımla arkadaş olmayı başardım." ifadesini kullandığını dile getirerek, insanoğlunun korkularını kendi yarattığını, yarattığı korkulardan da korktuğunu aktardı.

"Korkularımızın üzerine ne kadar gidersek, o kadar başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu tür söyleşilerin size, tüm öğrencilere medeni cesaret ve özgüven kazandırması adına çok faydalı olduğuna inanıyorum." diyen Ayantaş, Servi’ye Akyurt’a geldiği için teşekkür etti.

Başkan Ayantaş, söyleşi sonunda Servi’ye plaket verdi.

Servi, daha sonra öğrenciler için kitap imzaladı.

Kaynak: AA