ADÜ Kitap Fuarı Kitapseverlerle Buluştu

AYDIN – Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘ADÜ Kitap Fuarı’ ziyarete açıldı.

ADÜ Kitap Fuarı Kitapseverlerle Buluştu
Etkinliğe Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Fakülte Dekanları, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Bölgenin tek araştırma kütüphanesi olarak Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin hizmetlerini tanıtmak, araştırmacıları ve akademik yayıncıları bir araya getirmek, öğrencilerin ve halkın uygun fiyata kitap almasını sağlamak amacıyla düzenlenen Fuarda; kitabevi ve yayınevi olarak 10 firma kitapseverlerle buluştu.

ADÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde, standları gezen ve kitaplar hakkında bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Çocuklar Hayal Ediyor Projesi” kapsamında oluşturulan kitap kumbarasına da ilk kitabı attı. Kumbarada toplanan kitapların sevgi evlerindeki çocuklara ve gençlere verileceğini belirten Prof. Dr. Bircan, “Kumbaraları, Fuar süresince fuar alanında, Fuar sonrasında birini Merkez Kütüphaneye, diğerini merkezi bir alana bağış toplamak üzere bırakacağız” diyerek proje hakkında bilgi verdi.

ADÜ Kitap Fuarı 3 Kasım 2017 tarihine kadar Alesta AVM’de devam ederken, her gün bir yazarla kitapseverleri buluşturacak. Açılış gününde Ceren Kerimoğlu’nu konuk eden Kitap Fuarı, ikinci gününde Gökhan Okçu, 1 Kasım Çarşamba günü Orhan Karasu, 2 Kasım’da Yılmaz Alkaya ve fuarın son gününde ise Mirza Tazegül’ü ağırlayacak.
Kaynak: İHA