Yenimahalle'ye 4'Üncü Olimpik Yüzme Havuzu Geliyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından hizmete açılan Hacı Sabancı, Turgut Özakman ve Bülent Ecevit yüzme havuzu ve sosyal tesislerinin ardından ilçenin 4’üncü olimpik havuzu olan Barıştepe Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri’nde de sona yaklaşıldı.

Yenimahalle'ye 4'Üncü Olimpik Yüzme Havuzu Geliyor
Yapımına 2016 yılında başlanılan, 3 kattan oluşan ve yüzde 75’i tamamlanan Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi 3 ay sonra Şentepelilerin hizmetine açılacak.

Türkiye’nin hiçbir ilçesinde 4 olimpik havuz yok

6 bin 281 metrekarelik inşaat alanına sahip tesiste, inşaat çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Tesisimizde, yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra etken -pasif spor salonu, bay-bayan hamam, sauna, kafeterya ve kafeterya için teras, YENİMEK kurs merkezi, düğün salonu, bay-bayan tuvaletler, mutfak, doktor odası ve mescit yer alacak. 7’den 70’e her insanın aradığını bulacağı tesis, tamamlandığında bölgenin toplumsal hayatına renk katacak” dedi.

Türkiye’de çoğu ilde bile olmayan dev tesisleri ilçe belediyesi olarak yapmanın ve Yenimahalllilere kazandırmanın onurunu yaşadığını da sözlerine ekleyen Başkan Yaşar, “Vatandaşın kaynaklarını yine onların yararına kullanıyoruz. İlçe sakinlerimize dokunmayacak hiçbir projeye imza atmadık, atmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA