Vatandaşların Bulduğu Dağ Keçisi Tedavi Altına Alındı

Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavi altına alındı.

Vatandaşların Bulduğu Dağ Keçisi Tedavi Altına Alındı
Edinilen bilgilere göre, Mazgirt ilçesine bağlı Aşağı Çanakçı köyü yakınlarında vatandaşlar, yaralı yavru dağ keçisini buldu. Yaralı hayvana sahip çıkan vatandaşlar, Doğra Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden ekiplere, vatandaşlar dağ keçisini teslim etti. Ekiplerin, şubeye getirdiği dağ keçisinin göz bölgesinde problem olduğu ve tedavi altına alındığı belirtildi.

İl merkezine getirilen yaralı hayvanın veteriner hekim tarafından kontrol edildiğini söyleyen Doğra Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “Bitkin bir şekilde bulunan yavru ekiplerimiz tarafından kurumumuza ulaştırıldı. Veteriner hekim kontrolünden geçirilerek gerekli tetkikler yapıldı. Göz bölgesinde bir problem var. Geçtiğimiz ayda da benzer bir vaka ulaşmıştı bize. Onda olduğu gibi bu yavruyu da tedavi edip doğal ortamına bırakacağız”dedi.

2011 yılından bu yana kendilerine ulaşan yaralı hayvan sayısının 109 olduğunu belirten Gürsönmez, bunlardan 76’sının tedavi edilerek doğal ortamına geri bırakıldığını geri kalanların ise büyük bir çoğunun rehabilitasyon merkezlerinde veya hayvan hastanesinde tedavi altına alındığını kaydetti.

Kaynak: İHA