TÜSEM Konseyi, Konya'da Buluştu

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi 2017 Sonbahar Toplantısı, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SELÇUKSEM) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TÜSEM Konseyi, Konya'da Buluştu
Selçuk Üniversitesi Müze’de düzenlenen toplantının açılışında konuşan SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür ederek, “Profesyonel iş hayatında biz Türkler için ‘duygusalsınız’ diye bir ifade kullanılmakta. Ben bunun dezavantaj olmaktan ziyade, avantaj olduğunu düşünüyorum. Bizim duygusallığımız gerçeklikten, realiteden asla kopuk değil. Akılla bezenmiş bir duygusallığın en güzel yol gösterici olduğunu düşünüyorum. Duygusallığımızın içerisinde Selçuk Üniversitesi çok önemli bir yer tutuyor. Ekmek yediğimiz kurum, geleceğe hazırlamaya çalıştığımız çocuklarımız Selçuk Üniversitesi kurumsal kimliği anlamında burada bizim için çok önemli yer tutuyor. Ülkemiz söz konusu olduğunda da duygusal davranıyoruz. Ama bu duygusallığı bir atılıma, bir güce, bu ülkeye daha fazla hizmet etmeye, öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmeye dönüştürmeliyiz” diye konuştu.



“Topluma karşı sorumluluklarımız var”

TÜSEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, konseye üye 105 üniversiteden 79’unu devlet üniversitelerinin oluşturduğunu ifade ederek, “Biz sürekli eğitim merkezlerine hayat boyu öğrenme kapsamında çok iş düşmektedir. Bilinç oluşturma merkezleri olarak öğrencilerimize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımız çok büyüktür. Bu bilinç ve sorumlulukla TÜSEM Konseyi olarak ülkemiz ve ulusumuza karşı bu sorumlulukla bugün buradayız ve çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Umarım ki toplantımız, merkezlerin dünü, bugünü ve geleceği, eğitimlerin kalitesi, standardizasyonu gibi konularda verimli bir tartışmaya zemin oluşturacaktır. Bu anlamda tüm katılımcılara teşekkür ediyor, toplantımızın başarılı geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.



“Geleceğe yönelik çalışmalar yapmalıyız”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, bilginin insanoğlu için her şey olduğunu belirterek, “Bunun farkındayız. Bu çerçevede sürekli eğitim merkezleri öne çıkıyor. Bu makam ve imkanlar bize teslim edilmişse hakkını vermemiz gerekiyor. Doğru bilgiyi insanlara yaşı, mesleği ne olursa olsun, nerede olursa olsun ulaştırmamız lazım. Bu açıdan sürekli eğitim merkezlerinin önemi çok büyük. Gelecek için ülkemiz ve neslimize yönelik çalışmalar yapmamız lazım. Geleceğimizin sağlıklı şekilde yürümesi ve gelişmesi için nesillerin ve gençlerin eğitimi son derece önemlidir. Bu bağlamda hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri burada görmek, ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk vesilesidir” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi yapıldı. İki gün süren toplantıda, sürekli eğitim merkezlerinin dünü, bugünü ve geleceği, eğitimlerin kalitesi, standardizasyonu gibi pek çok konu değerlendirildi.

Toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Mehmet Okka, TÜSEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, Türkiye genelinden 30’u aşkın üniversitenin sürekli eğitim merkezi temsilcisi ve öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA